Overstap van de week: mr. Jolanda Houben

Delen:

Jolanda HoubenOverstap van de week is mr. Jolanda Houben. Houben is onlangs gestart met het kantoor Houben Advocaat en Mediator. Zij maakt de overstap vanuit HBS Advocaten Roermond.

Van advocatenkantoor naar eigen kantoor. Dat is wel even iets anders?

Ja, dat is het zeker. Na tien jaar in loondienst te hebben gewerkt vond ik het tijd voor een nieuwe stap. De ambitie was er altijd al en de mogelijkheden kwamen nu op mijn pad dus de keuze was gauw gemaakt. Het bijzondere is dat het nu niet meer als werken voelt en ik veel meer ruimte ervaar voor verdere ontwikkeling van mij als mens.

Is eigen baas zijn leuker?

Eigen baas zijn is erg leuk! Je kunt je eigen koers bepalen en zelf bepalen met wie je zaken doet. Ook is het bijzonder prettig zelf je werktijden te kunnen bepalen en dit af te stemmen op de behoefte van je cliënt. Zo werk ik nu ook regelmatig in de avonduren of in het weekend. Daar staat tegenover dat ik ook in staat ben onze kinderen naar school te brengen en op te halen. Dit biedt voor de cliënt en mij meer flexibiliteit.

Bent u meer advocaat of meer mediator?

Ik voel mij meer advocaat. Het opkomen voor de belangen van iemand zit in mijn persoonlijkheid verweven. Ook vind ik het erg leuk om inhoudelijk kennis te kunnen delen. Het procederen en ook mondeling de standpunten te bepleiten geeft mij energie. Dat maakt dat dit beroep mij van nature goed past. Als mediator zoek je de (gezamenlijke) belangen van de mensen om vervolgens op basis daarvan tot een oplossing te komen. Als het partijen lukt om samen een oplossing te vinden met mijn hulp als mediator dan geeft mij dat veel voldoening.

Wat wordt er zoal ge’mediate’ in Thorn?

Op dit moment wordt er veel gemediate op het gebied van het arbeidsrecht. Daarbij kun je denken aan een arbeidsconflict en gerelateerd werkverzuim. Ook houd ik mij bezig met exit-mediations. Verder mediate ik in het personen- en familierecht. Daarbij kun je denken aan het vastleggen van afspraken over de verbreking van een relatie of over het vastleggen van een ouderschapsplan. Kortom, er is een genoeg te doen in Thorn.

Hoe ziet u uw toekomst als mr.?

Voorlopig blijf ik in deze setting. Ik sta open voor groei en uitbreiding. In de toekomst zou het leuk zijn een stagiaire of medewerker aan mijn kantoor te verbinden en wellicht een compagnon.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven