Overstap van de week: mr. Liesbeth Berkouwer

Delen:

Liesbeth BerkouwerOverstap van de week is mr. Liesbeth Berkouwer, associate partner bij Kennedy Van der Laan. Zij stapte over van Pot Jonker Seunke Advocaten.

Was het tijd om over te stappen?

Hoog tijd zou ik het niet noemen, ik had het naar mijn zin in Haarlem. Maar Amsterdam begon toch weer te trekken. Ik heb hier in het verleden een tijd gewoond, gestudeerd en gewerkt. En ik ben hier geboren; ‘het bloed kruipt…’, zullen we maar zeggen.
Wat mij deed overstappen? Het kantoor Kennedy Van der Laan, vanwege zijn kwaliteit, bedrijfscultuur en het team bestuursrecht. Enne, de locatie: we zitten natuurlijk op een van de mooiste plekken van Amsterdam, bij het Westerpark. De Amsterdamse West-As. Een stuk minder formeel dan menige andere As.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Het lijkt alsof ik hier al een hele tijd rondloop, dus ja, ik voel me zeker al thuis. Ik ben hier een dagelijkse, heerlijke lunch van Bep en Marijke rijker, ik heb de binnenstad op fietsafstand en ik kijk uit op het Westerpark. Helaas ben ik ook wat reistijd rijker, want ik woon in Haarlem. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Wat hebt u als eerste op uw bureau gezet?

Foto’s van mijn drie kinderen, een schilderijtje van onze jongste en een huwelijksfoto. En een welkomstboeket van mijn collega’s.

U bent een paar jaar geleden een tijdje buiten de advocatuur gaan werken. Is dat weer eens voor herhaling vatbaar?

Ha! Ik zit net twee weken op mijn nieuwe werkplek en heb geen idee of dat in de toekomst ooit weer aan de orde zal komen. Laten we eerst maar eens zien of ik de resterende 25 jaar van mijn werkleven als advocaat volhoud. Als er een kantoor is waarbij die kans groot is, dan is het Kennedy Van der Laan wel, zou ik zeggen.

Up or out?

‘Out’ ken ik niet, wel ken ik de film ‘Up’ en die beviel mij erg goed…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven