Overstap van de week: mr. Quinten Kroes

Delen:

Quinten Kroes - BrinkhofOverstap van de week is mr. Quinten Kroes (advocaat, gespecialiseerd in telecom, media en technologie). Hij heeft de overstap gemaakt van Allen & Overy naar Brinkhof.

U stapt over van Allen & Overy naar Brinkhof. Mogen wij dat opmerkelijk noemen?

Wat nog het meest opmerkelijk wordt gevonden is dat ik niet eerder ben overgestapt. Mijn praktijk heeft maar beperkte raakvlakken met de core business van de grote kantoren. Wat mij aansprak in Brinkhof was de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een kantoor waar mijn praktijk centraal staat, met hetzelfde hoge kwaliteits- en ambitieniveau dat ik van mijn oude kantoor gewend ben.

Is niche ‘het’?

Niche biedt absoluut voordelen, zoals de luxe om je alleen op je eigen vakgebied te kunnen richten, omringd te zijn door vakgenoten, een aantrekkelijke verwijzingspartner te zijn voor andere kantoren in binnen- en buitenland. Maar grote kantoren zijn weer sterk op andere vlakken: one stop shopping, eigen kantoren in het buitenland, ingericht op grote transacties. Dus volgens mij een gezonde vorm van differentiatie, in een markt waar cliënten steeds meer sophisticated worden en zelf heel goed weten bij wie ze voor wat moeten zijn. Overigens ga ik er qua schaal eigenlijk niet op achteruit, ik ben nu onderdeel van een groter team dan bij mijn vorige kantoor.

U wordt een van de vooraanstaande advocaten op uw vakgebied genoemd.

Ik volg alles in de wereld van de telecom, media en technologie met grote belangstelling gewoon omdat ik het leuk vind. Alles is voortdurend in verandering en niets is voorspelbaar. De opkomst van mobiel internet, de manier waarop contentaanbieders daarmee omgaan, het toenemende belang van internetspelers als Google en Facebook, de digitale distributie van radio en televisie, dat soort onderwerpen trekt als eerste mijn aandacht in de media. Daarnaast besteed ik meer geld dan goed voor mij is aan al het moois dat de TMT-sector voortbrengt. Gelukkig krijg je steeds meer voor steeds minder. Die liefhebberij stelt me weer in staat om beter te begrijpen waar mijn cliënten heen willen met hun producten en diensten, en dat vervolgens over te dragen aan wederpartijen, rechters en toezichthouders.

Wat hebt u als eerste op uw nieuwe bureau gezet?

Ik had eigenlijk geen gelegenheid om mijn kantoor in te richten, want ik kon op mijn eerste dag meteen aan de bak met de voorbereiding van een hoorzitting bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Het eerste dat ik van mezelf meebracht naar kantoor was mijn nieuwe iPhone. Ik had al lang gebedeld om zo’n telefoon bij Allen & Overy, sinds ik merkte dat er meewarige blikken vielen bij cliënten als ik mijn saaie Nokia-werkpaard uit de binnenzak trok. Maar een iPhone stuitte bij mijn vorige werkgever op allerlei praktische problemen: personeelsbeleid, technische ondersteuning, richtlijnen uit Londen. Uiteindelijk kreeg ik hem als afscheidscadeau. Hier kies je gewoon zelf je telefoon, en verder geen ‘red tape’. Dus dat is nu mijn werktelefoon. Nog weer een voordeel van niche.

Wanneer stapt u weer over?

Als ik mijn huidige patroon aanhoud, dan is de volgende overstap rond mijn 55e. Ik weet niet of er dan kantoren zijn die zitten te wachten op een zeer rijpe TMT-advocaat. Grijze haren worden volgens mij in mijn praktijk minder belangrijk gevonden dan in andere rechtsgebieden. Maar mocht Brinkhof zich voor die tijd ontwikkelen tot een groot kantoor met een focus op projectfinanciering, huur en onroerend goed dan sluit ik een eerdere overstap niet uit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven