Overstap van de week: mr. Taco Leemans

Delen:

Taco LeemansOverstap van de week is mr. Taco Leemans. Leemans is per 1 december jl. overgestapt van Spuistraat 10 advocaten in Amsterdam naar de sectie bestuursrecht van Pot Jonker Seunke advocaten in Haarlem.

Overgestapt vanuit Amsterdam. Hoezo?

Amsterdam is toch een beetje provinciaal. Haarlem, daar gebeurt het!

Was het moeilijk om de beslissing van deze overstap te nemen?

Een beetje, want ik had het best naar mijn zin op mijn vorige kantoor. Maar inhoudelijk betekent mijn overstap een verbreding, en Pot Jonker heeft een zeer ervaren sectie bestuursrecht.

Welke zaak hoopt u tegen te komen?

Dat Schiphol een nieuwe omgevingsvergunning aanvraagt voor al haar activiteiten, bij welk proces ik de gemeente bijsta.

Ziet uw werkleven er nu heel anders uit?

Bij Pot Jonker heb ik voornamelijk gemeenten als klant. Dat betekent minder zorgen over de inkomsten vergeleken met mijn vorige kantoor, waar ik toevoegingen deed voor kleine organisaties en particulieren. En natuurlijk geen toevoegingsaanvragen meer op mijn bureau.

Wanneer stapt u weer over? En wat voor werkgever wordt het dan?

Ik probeer een logische reeks te maken van de duur van mijn dienstverbanden tot nu toe (4, 6, 1½ jaar), maar dat lukt niet. Als ik hierna overstap wordt het óf een stap omhoog naar een nog leuker kantoor (moet ik nog wel goed zoeken!), óf een stap opzij (omhoog?) naar de rechterlijke macht, óf een sprong in het diepe als advocaat in dienstbetrekking bij Greenpeace.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven