Overstap van de week: mr. Wendela Raas

Delen:

Wendela Raas - Boekel De NereeOverstap van de week is mr. Wendela Raas. Advocate Raas is 16 november jl. overgestapt als partner van Lexence naar Boekel De Nerée. Ze is gespecialiseerd in huurrecht.

Waarom deze overstap?

Ik had het goed naar mijn zin bij Lexence, maar na 12 jaar daar werkzaam te zijn geweest was ik wel toe aan iets nieuws. Boekel bood mij bovendien een heel mooie plek aan. Op mijn rechtsgebied (vastgoed) heeft Boekel een sterk team en een uitstekende reputatie. Dit maakte dat het voor mij een goede kans was om een overstap te maken. Bovendien ken ik behoorlijk wat mensen binnen het kantoor en is het ook een hecht en sterk team. Ik heb dan ook niet heel lang na hoeven denken om deze beslissing te nemen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Ik zet mijn huurrechtpraktijk gewoon voort op mijn nieuwe plek. Voor mijn dagelijkse werkzaamheden verandert dus niet al te veel. Wel verwacht ik veel van de samenwerking met anderen hier vanwege de sterke vastgoedpraktijk. Vastgoed heeft nu eenmaal verschillende juridische disciplines. Doordat ik hier deel uitmaak van een groot en goed team, zijn de grote vastgoedprojecten vanzelfsprekender.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Om vooral veel plezier in mijn werk te hebben en houden. Het runnen van een advocatenpraktijk is heel druk en de werktijden zijn bepaald niet van 9 tot 5. Het is, denk ik, dan ook alleen maar goed te doen als je ook echt enthousiasme voor het vak hebt en mensen om je heen hebt waar je goed mee samenwerkt.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Helemaal niet. Ik vind mijn werk echt heel erg leuk. Ik voel mij ook thuis in het vastgoed. Het is een fascinerende sector en ik leer nog steeds veel bij. Geen één zaak of procedure is hetzelfde. Als ik door het land rij kom ik overal gebouwen of winkelcentra tegen waar ik mee te maken heb gehad. Dat maakt het werk heel concreet en tastbaar.

Up or out?

Ik kan niet veel verder up meer. En out ga ik zeker niet.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven