Overstap van de week: Piet-Hein Boekel

Delen:

Piet-Hein Boekel

Piet-Hein BoekelOverstap van de week is Piet-Hein Boekel. Boekel startte samen met Albert Oegema Dillinger Law, een niche advocatenkantoor in Amsterdam met een focus op de sectoren Fashion, Media & Entertainment en Sport.

Een nieuw kantoor. Gat in de markt?

We zijn eigenlijk niet op zoek naar een gat in de markt. We doen wat we leuk vinden en we willen daar heel goed in zijn. Daarbij kiezen we zelf onze cliënten in de branches die we van binnenuit kennen.

Vorig jaar lanceerde u met Oegema het juridisch platform LegalMatters.com. De perfecte combinatie met het nieuwe kantoor?

Jazeker, ik denk dat de combinatie uniek is. Met LegalMatters.com kunnen wij juridisch werk voordelig oppakken. Dat voordeel realiseren wij door onze toolkit, een combinatie van abonnementen, fixed fee producten, contractgenerator en legal management tools. Zo wordt juridisch werk toegankelijk voor alle ondernemers. Kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Veel te veel juridisch werk wordt nu nog door dure advocaten gedaan terwijl dat prima opgepakt kan worden door onze juristen. Zaken waarvoor het advocatenmonopolie geldt kunnen worden gedaan door de gespecialiseerde advocaten van Dillinger Law. We zien procederen echt als een ambacht.

Daarnaast kennen we u als onder meer aandeelhouder in Startupbootcamp en oprichter van Certa Legal. Heeft u nog wel tijd om advocaat te zijn?

Door mijn betrokkenheid bij Startupbootcamp ben ik aardig ingewijd in de start-upscene en heb ik ook veel investeerders leren kennen. De start-ups waarmee wij werken zijn heel vernieuwend en de technologie is disruptief. Ik vind het zelf heel leuk om te ondernemen met een advocatenbril op en vanuit dat perspectief start-ups te koppelen aan investeerders. Ik kan de start-ups ook helpen om investor ready te worden door de juridische fundering goed neer te zetten. Dat is de win win. LegalMatters.com heeft daar trouwens ook een tool voor ontwikkeld in de vorm van de Legal Fitheidstest. En tijd? Ach ja, tijd is geld, maar hoe arm ben je als je geen tijd hebt?

Wat heeft u verder nog voor ons in petto?

The best is yet to come. We gaan LegalMatters.com internationaal uitrollen. En Dillinger Law zal op termijn uitgroeien naar zo’n 20-25 advocaten.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet advocaat of ondernemer was geweest?

Ik denk huisvader. Mijn verloofde en moeder van mijn twee kinderen heeft meerdere succesvolle bedrijven dus dat biedt mij de ruimte om te golddiggen thuis.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven