Overstap van de week: Piet-Hein Eijssen

Delen:

Piet-Hein EijssenOverstap van de week is Piet-Hein Eijssen. Eijssen is per 1 augustus advocaat bij Bird & Bird. Hij is gespecialiseerd in mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering in de energie- en telecommarkt. Eijssen werkte eerder bij Stibbe en Loyens & Loeff.

Vanwaar deze overstap?

De sterke en brede regulatoire praktijk van Bird & Bird, op loopafstand van de nationale toezichthouder in Den Haag, sprak mij enorm aan. Het maakt dat ik me in de context van een internationaal geïntegreerd kantoor mag bezighouden met dat stukje van het recht dat ik het leukst vind, namelijk marktregulering.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

De keuze voor een praktijk waarin ik mij meer kan bezighouden met de rechtsgebieden die mij het meest aanspreken was niet moeilijk. Wat de beslissing wel lastig maakte, was dat ik het erg naar mijn zin had op een kantoor waar ik nog betrekkelijk kort werkzaam was. Daarbij was het bovendien een bijzondere ervaring om direct samen te werken met collega’s die ik al goed kende sinds mijn studententijd.

U bent gespecialiseerd in mededingingsrecht en sectorspecifieke regulering in de energie- en telecommarkt. Hoe is het in de energie- en telecommarkt?

Altijd boeiend! De energiemarkt gaat steeds meer richting het decentraal en duurzaam opwekken van energie, wat vraagt om een ander marktmodel met daarbij passende regulering. In de telecommarkt volgen de ontwikkelingen zich net zo snel op. Klassieke telecomdiensten smelten samen met ICT-toepassingen, denk daarbij bijvoorbeeld aan telefonie uit de Cloud. Ook zorgt het gebundeld aanbieden van telecom-, internet- en televisiediensten voor nieuwe concurrentiekrachten op de markt.

Wat gaat Loyens & Loeff van uw vertrek missen en wat zal Bird & Bird van uw komst merken?

Vertrek en komst van een goede advocaat en leuke collega!

Waar staat u over 10 jaar?

Laten we er in ieder geval op hopen dat ik nog steeds zo gezond en vrolijk rondloop als nu. Dan zijn we al een heel stuk op de goede weg. Als ik daarnaast ook nog met veel plezier werkzaam ben en doorgroei in een uitdagende advocatenpraktijk dan lijkt me dat een mooi vooruitzicht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven