Overstap van de week: prof. mr. Rieme-Jan Tjittes

Delen:

Rieme-Jan Tjittes - BarentsKransOverstap van de week is prof. mr. Rieme-Jan Tjittes. Tjittes stapte deze week, 10 januari jl., over van Allen & Overy naar BarentsKrans.

U bent geen ‘kleine jongen’. De overstap naar een kleiner kantoor verbaast ons dan ook. Waarom deze overstap?

Bij BarentsKrans word ik partner bij de sectie cassatie, zeg maar: procederen bij de civiele kamer van de Hoge Raad. Op dat gebied is BarentsKrans een hele grote jongen. BarentsKrans heeft ook op andere gebieden een ijzersterke naam. Het is veelzeggend dat ze bij A&O niet verbaasd waren over mijn overstap.

Toen u in 2007 als counsel net bij Allen & Overy binnenkwam, roemde u de geneugten van het kantoor. Het uitzicht, de service, dat talent, een eigen secretaresse, een hele bibliotheek, internationale business, geweldige cliëntèle… Hoe bevalt het kantoor van BarentsKrans?

Bij BarentsKrans lopen steengoede en leuke mensen rond. Veel partners komen van andere grote kantoren. Je hoeft de oude Barents niet zelf gekend te hebben om deel te zijn van de club, so to speak. Over mooie zaken heb ik niets te klagen. Kijk maar naar het lijstje van uitspraken van de Hoge Raad waar BarentsKrans bij betrokken is.

En hebt u inmiddels wel een Blackberry?

Ik durf het bijna niet te bekennen, maar ik heb vandaag de nieuwste Blackberry Torch in handen gedrukt gekregen. In het BlackBerry-loze weekend van mijn overstap had ik zelfs last van een ‘cold turkey’.

Wat zijn uw plannen bij BarentsKrans? Gaat u iets doen wat bij Allen & Overy niet kon?

Bij BarentsKrans ben ik fulltime bezig met cassatie in een team met twee partners en zeven medewerkers. Dat is uniek in Nederland. Wil je cassaties op topniveau doen, dan moet je er bij voorkeur volledig mee bezig zijn. Ik wil de positie van BarentsKrans in cassatiezaken verder uitbouwen. Het opengooien van de cassatieprocedure ook voor niet-Haagse advocaten zal er volgens mij niet toe leiden dat iedereen maar cassatie gaat doen; daar is het een veel te specialistisch vak voor.

Up or out?

Ik heb een prachtige uitdaging bij Barentskrans, daarnaast ben ik nog altijd deeltijd-hoogleraar privaatrecht aan de VU, en raadsheer-plaatsvervanger in het hof Arnhem. Ook blijf ik zaken doen als arbiter. Oude liefdes hoeven niet te roesten. Ook met Allen & Overy heb ik uitstekend contact. We blijven samen cassatiezaken doen. Kortom, de perfecte combinatie!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven