Overstap van de week: Quirine Tjeenk Willink

Delen:

Quirine Tjeenk Willink

Overstap van de week is Quirine Tjeenk Willink. Zij start op 12 december als partner bij de Haagse vestiging van Bird & Bird. Als hoofd van de Privacy & Data Protection praktijk zal Tjeenk Willink het Nederlandse kantoor en het Internationale Data Protection team van Bird & Bird versterken. Hiervoor was Tjeenk Willink werkzaam bij Allen & Overy.

Waarom deze overstap?

De voornaamste reden voor mijn overstap is de internationale focus van Bird & Bird, op high tech en gereguleerde sectoren. Dat zijn exact de vakgebieden die mijn bijzondere interesse hebben. De client base van Bird & Bird sluit daar naadloos bij aan en deze biedt mij de kans om inhoudelijk zeer specialistische zaken te doen. Precies wat ik leuk vind.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik werkte inmiddels elf jaar met veel plezier bij Allen & Overy. Ondanks de professioneel perfecte match met Bird & Bird was het daarom zeker moeilijk om daadwerkelijk weg te gaan. Ik ga mijn collega’s en dagelijkse routines ongetwijfeld missen. Maar ik denk dat het uiteindelijk ook juist goed is om na zo’n lange tijd uit je comfort zone te stappen en in een nieuwe omgeving te gaan werken. Dat houdt je scherp, uitgedaagd en gemotiveerd.

Wat gaat Allen & Overy van uw vertrek missen en wat zal Bird & Bird van uw komst merken?

Ik denk dat Bird & Bird in mij een pragmatische, enthousiaste en betrokken collega zal vinden, die zowel geïnteresseerd is in de juridische vakinhoud als ook in de mensen in het team. Ik verwacht met mijn opgedane kennis op de gebieden van data protection, algemeen bestuursrecht en overheidsregulering uitstekend te passen in de omvangrijke Tech & Comms sector groep van Bird & Bird.

Wat maakt Privacy & Data Protection zo interessant?

Privacy & Data Protection is feitelijk de ‘nieuwkomer’ onder de rechtsgebieden. Het is een rechtsgebied dat met name qua jurisprudentie in de kinderschoenen staat, maar dat van onmiskenbaar belang is in de huidige, digitale samenleving. Enerzijds de kansen en mogelijkheden die big data toepassingen bieden, maar anderzijds de continue dreiging van cybercrime, de risico’s op reputatieschade en op torenhoge boetes bij lekken hebben data protection gekatapulteerd tot een board room issue. Ik verwacht en kijk er ook naar uit om actief deel te nemen aan het proces van volwassenwording van dit rechtsgebied.

Hoe is het met uw eigen Privacy & Data Protection gesteld?

Haha, in ieder geval tot dit interview vrij aardig. Maar je weet natuurlijk nooit of dat slechts een illusie is. En dat maakt het ook precies zo interessant.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven