Overstap van de week: Rob van der Zande

Overstap van de week is Rob van der Zande. Hij is sinds 1 januari 2011 partner voor de fusie- en overnamepraktijk van Van den Brink & Luttikhuis te Utrecht. Hij maakt de overstap vanuit Berkel Advocaten te Veenendaal, waar hij 15 jaar partner was.

Delen:

Rob van der Zande

15 jaar bij Berkel Advocaten. Dan bent u een trouw persoon?
Dat ontken ik niet. Bovendien hou ik niet van verandering.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Enerzijds zeker niet, het kantoor in Veenendaal is opgeheven wat mij de mogelijkheid gaf om op een paar honderd meter van huis in Utrecht te gaan werken, een al jarenlang bestaande wens.
Anderzijds, als mijn oude kantoor was blijven bestaan, dan was ik daar graag gebleven.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Ik voelde mij er, zonder gekheid, vanaf de eerste week thuis. Al mijn collega’s zijn ook zelfstandig ondernemer/advocaat en, net als de secretaresses, jarenlang gemotiveerd werkzaam in de advocatuur.
Ik heb er helaas geen salaris bij gekregen. De directeur (ikzelf) van de vennootschap waar ik in dienst ben, is vrij zuinig, gelukkig mag ik mijn auto voorlopig houden.
Goed idee trouwens, ik zal het onderwerp eens op een geschikt moment aansnijden.
Het leukste is de grotere vrijheid, bij minder kantoorbeslommeringen en meer vrije tijd.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe functie wel hoopt te mogen doen?
Het mooiste lijkt mij een schijnbaar kansloze pro deo zaak, die leidt tot succes en een rol in de verfilming ervan.

Waar staat u over weer eens 15 jaar?
Dan ben ik wellicht al enige tijd gestopt met werken, gesetteld, heb ik kinderen en kan ik ze mooie verhalen vertellen over het leven en het officium nobile.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven