Overstap van de week

Overstap van de week: HERA BUTT

Overstap van de week is Hera Butt. Butt is per 1 november gestart als advocaat bij Bird & Bird, waar ze de Regulatory en Competitionpraktijkgroepen gaat versterken. Hera was hiervoor werkzaam als jurist mededingingsrecht bij de Autoriteit Consument en Markt in Den Haag.

U komt van de Autoriteit Consument en Markt. Is dit de eerste keer dat u ‘echt’ bij een advocatenkantoor werkt?
Ja.

Waarom bent u overgestapt?
Bij de ACM heb ik het heel goed gehad en veel geleerd. Maar na drie jaar was het tijd om ook de andere kant te zien. Bird & Bird ken ik van mijn studententijd en het kantoor is altijd favoriet geweest van mij. Ik kan me hier absoluut verder ontwikkelen door op hoog niveau te werken aan mooie zaken.

Wat is uw eerste indruk van het zitten aan de binnenkant van een advocatenkantoor?
Mensen zijn trots op hun beroep en op het werk dat ze beoefenen. Iedereen hier  is gedreven en levert juridisch werk op het hoogste niveau.

Welke extra kwaliteit neemt u mee uit uw functie bij de Autoriteit Consument en Markt?
Het omgaan met verschillende belangen en  strategisch inzicht. Je hebt niet alleen te maken met de (on)mogelijkheden uit de wet, maar alles wat op de markt en in de politiek speelt kan van belang zijn voor de zaak.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
Ik denk dat van ons als advocaat wordt gevraagd om onze adviserende rol verder uit te breiden dan alleen op juridisch gebied. Er wordt van ons verwacht dat wij ook weten wat er speelt in de digitale wereld en de technologische ontwikkelingen, met andere woorden: de advocaat van nu is een volwaardige sparring partner voor de cliënt.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures