Passende cadeau-ideeën voor mensen in de juristenbranche

Wanneer je op zoek bent naar een passend cadeau voor een jurist of iemand anders die binnen deze branche werkzaam is, merk je al gauw dat het best een uitdaging kan zijn om iets passends te vinden. Wat vindt een advocaat handig én is passend voor een student die rechten studeert?

Delen:

Over het algemeen zit je al wel goed wanneer je voor een cadeau gaat dat binnen de branche gebruikt kan worden of passend is. Om je zoekproces nog wat eenvoudiger te maken, hebben we in dit artikel een paar hele toepasselijke cadeaus voor wie dan ook in de juristenbranche verzameld. Denk bijvoorbeeld aan mooie pennen bedrukken of aan een abonnement op een juridisch tijdschrift.

Bedrukte pennen maken een comeback als cadeau

De meeste juridische professionals besteden veel tijd aan het maken van notities. Hoewel ze tegenwoordig alles met gemak via hun smartphone, laptop of een tablet kunnen vastleggen, zijn er nog genoeg mensen die het prettig vinden om gebruik te maken van een notitieboekje en een pen. Geef ze eens ongelijk, want door fysiek iets op te schrijven in plaats van te typen onthouden de meeste mensen vaak beter wat ze hebben opgeschreven.

Daarom is het aan te raden om naar een cadeau te zoeken binnen deze hoek. Denk bijvoorbeeld aan pennen bedrukken of zelfs graveren met je bedrijfslogo. Hierbij is er van alles mogelijk: van simpele balpennen tot aan zogeheten Senator pennen en metalen pennen. Wat ook een aanrader is als elegant cadeau voor juristen of advocaten zijn hoogwaardige vulpennen of luxe pennensets. Dit soort items komen altijd van pas!

Denk ook aan een stijlvol notitieboek met leren kaft

Bij een goede pen mag natuurlijk een stijlvol notitieboek niet ontbreken. Notitieboeken zijn namelijk vaak ook onmisbare tools voor juridische professionals. Ze gebruiken dit soort boekjes als een plek om aantekeningen in te maken en om als bron van informatie en ideeën te gebruiken. Wanneer je op zoek bent naar een mooi en stijlvol notitieboek om te geven is het aan te raden om te gaan voor een elegant boek met een stevige leren kaft.

Dit soort notitieboekjes zien er heel professioneel uit, zijn sterk en duurzaam en gaan dus jaren mee. Naast standaard leren kaften kun je overigens ook gaan voor een notitieboek met een kaft van veganistisch leer. Let hierbij nog op wat andere extraatjes zoals een goudkleurige rand of een bijzondere sluiting. Ook leuk: laat een notitieboek bedrukken met een bedrukking naar wens. In de webshop van Promofit vind je verschillende voorbeelden hiervoor.

Abonnement op een juridisch tijdschrift als cadeau

Een ander cadeau waar menig medewerker of student binnen deze branche blij van zal worden, is een abonnement op een juridisch tijdschrift. Dit soort magazines publiceren namelijk voortdurend echt interessante artikelen, analyses en interviews over recente juridische ontwikkelingen, nieuwe wetgeving en natuurlijk opkomende trends binnen de sector.

Met een abonnement is de jurist (in wording) constant op de hoogte van de meest recente en vooral: relevante informatie binnen het vakgebied. Sommige tijdschriften organiseren zelfs evenementen voor hun lezers waar juristen kunnen netwerken en meer kunnen leren. Daarbij worden ze continu geprikkeld om na te denken over bepaalde casussen en het begrijpen van complexe juridische vraagstukken. Zo’n abonnement kan een jurist dus helpen bij het begrijpen van verschillende perspectieven en inzichten geven om kritisch te denken. Een leuk én leerzaam cadeau dus!

Kennis uitbreiden door middel van een cursus of workshop

Een passend cadeau waar je tot slot nog over na kunt denken, is een cadeau in de vorm van een educatieve cursus of workshop. Er zijn vandaag de dag heel wat cursussen, zowel online als fysiek, die interessant zijn voor juristen (in wording) en dus heel leuk zijn om cadeau te geven. Het grote voordeel van zo’n cursus of workshop is dat ze echt meerwaarde bieden voor het vakgebied waar de ontvanger in werkzaam is. Hij of zij heeft er dus echt iets aan.

Er zijn verschillende cursussen waar je aan kunt denken. Ga bijvoorbeeld voor een gespecialiseerde rechtcursus, zoals een cursus in belastingrecht of internationaal recht. Hierbij gaat de ontvanger dieper in op bepaalde rechtsgebieden. Of kies voor een vaardigheidscursus voor juridische professionals, zoals een cursus advocatuur of een cursus juridisch schrijven. In dat geval kan de ontvanger direct zijn of haar bedrukte pennen of notitieboekje van Promofit meenemen!

Kortom: er zijn echt wel wat goede cadeaus te vinden voor juristen. Zolang je kiest voor een cadeau dat past binnen het vakgebied zit je eigenlijk altijd wel goed.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven