Philip Lückmann al helemaal op zijn plek bij Baker McKenzie

Delen:

Hoewel Philip Lückmann nog maar relatief kort weet dat hij de advocatuur in wil, werkt hij nu al bij Baker McKenzie en mag hij op 18 maart het symposium ‘The Value of Sustainable Business’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam presenteren.

Philip Lückmann (26) is op 12 februari 2020 beëdigd als advocaat en werkt sinds afgelopen maand op de Corporate M&A-afdeling van Baker McKenzie. Na een master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit te hebben afgerond, is hij in 2019 afgestudeerd met zijn master Ondernemingsrecht aan de Vrij Universiteit (‘Zuidas Master’).

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb me in eerste instantie altijd zo breed mogelijk georiënteerd. Omdat ik in Rotterdam ben begonnen met de studie International Economics heb ik eerst veel naar andere gebieden gekeken. Zo had ik een bijbaantje bij Magnet.me, liep ik stage bij Procter & Gamble en deed ik mee aan consultancyprojecten vanuit de universiteit. De keuze voor de advocatuur is eigenlijk pas in mijn laatste studiejaar gevallen, toen ik in het kader van de master Ondernemingsrecht (de Zuidas Master aan de VU) twee maanden stage liep bij Baker McKenzie.

Waarom heb je voor Baker McKenzie gekozen?
Behalve dat ik tijdens de stage daar de dynamiek en interactie van grote internationale transacties heb mogen ervaren, heeft veel ook te maken met de collega’s die hier werken. Uiteindelijk zie je je collega’s misschien wel het meeste van iedereen. Dan kun je maar beter goed met ze opschieten. Daarnaast geeft het kantoor je ook de ruimte om aan je eigen interesses te blijven werken. In dat kader presenteer dan ook dat symposium ‘The Value of Sustainable Business’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat is lastig kiezen. Eén keer per jaar organiseert Baker McKenzie een wereldwijd voetbaltoernooi in het buitenland. Dan waan je je voor een weekend toch een beetje profvoetballer. Daarnaast is de dag waarop je voor het eerst bij een closing wordt betrokken ook een heel bijzondere ervaring. Uiteindelijk is het ondertekenen van de koopovereenkomst juridisch gezien vaak niet meer zo spannend, maar het is op dat moment geweldig om de blijdschap bij cliënten te zien!

En valt er ook iets tegen?
Weinig!

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Veel bezig blijven, maar neem af en toe zeker even de tijd om te na te denken over hoe je jouw eigen toekomst in wilt richten!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Voordat ik begon aan m’n studie heb ik een jaar Chinees geleerd in China. Het is een geweldig land! Soms vind ik het daarom wel jammer dat ik gedurende m’n studietijd niet nog eens terug ben gegaan, bijvoorbeeld tijdens een exchange-periode.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven