Pieter Jelles Frölich (La Gro Geelkerken Advocaten) laat zijn ambities prikkelen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Pieter Jelles Frölich (La Gro Geelkerken Advocaten) laat zijn ambities prikkelen

Overstap van de week is Pieter Jelles Frölich. Frölich stapte over naar La Gro Geelkerken Advocaten (LGGA), ter versterking van de teams Ondernemingsrecht en Herstructurering, financiering en zekerheden. Daarvoor deed hij in de regio Rotterdam al ruime ervaring op met de afwikkeling van faillissementen en met advisering in dat verband. Bij LGGA wordt die focus verder benut en ontwikkeld.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Dank u wel. Het leukste dat ik erbij kreeg is een grote en betrokken groep kantoorgenoten, verspreid over vestigingen in Den Haag, Leiden en Alphen a/d Rijn en geweldige cliënten, uit de Groene Hart-regio en daarbuiten. Daarmee is dit zakelijk en sociaal een stap in goede richting geweest, omdat ik mij verder kan specialiseren te midden van veel inspirerende voorbeelden, die supergoed zijn in hun vak en prettig in de omgang. Zo zie je wat er mogelijk is. En dat prikkelt mijn ambities.

U bent gestart in coronatijd. Hoe is het inwerken gegaan? En voelt u zich ondanks het vele thuiswerken al thuis op uw nieuwe kantoor?
Van handen schudden was noodgedwongen geen sprake. En ook het “aan het handje nemen” – die eerste werkdag – kreeg natuurlijk een andere invulling. Maar ik ben blij verrast door het aanpassingsvermogen en het maatwerk dat LGGA liet zien. Dit betekende onder meer snelle afspraken met  de lokale dealership, om mogelijk te maken dat ik kantoor zoveel als nodig kon bezoeken buiten het OV om. Misschien hielp het daarbij ook dat mijn start niet alleen samenviel met de maatregelen rondom COVID-19, maar ook met een ICT-systeemmigratie die in dezelfde maand succesvol werd afgerond, waardoor iedereen al zijn flexibelste been voorzette. Al met al dus een warme en soepele landing.

En dus ook meteen een extra drukke start? Wat vindt u het meest opvallende verschil ten opzichte van ‘vóór corona’?
Opvallend vind ik de snelle adaptatie van nieuwe sociale en communicatiesoftware, zoals Zoom, Teams, Skype en WhatsApp, die allemaal in rap tempo zijn gemeesterd (en soms een beetje verzakelijkt). Ben je op het scherm bij cliënten of de magistratuur, dan kijk je toch nog een keer extra over je schouder, om te checken of je “bekadering” en achtergrond wel aansluit bij de toon en inhoud van je boodschap. Maar mijn conclusie inmiddels is dat het werkt. Ook leuk is dat kantoor van een nood een deugd maakt, door bijvoorbeeld een online pub quiz te organiseren, waarbij we als kantoor de communicatiemogelijkheden van die apps (in vertrouwelijkheid) optimaal op de proef konden stellen.

Wanneer stapt u weer over?
Haha, wat een vraag…

Een change of scenery legt nieuwe mogelijkheden bloot en boort goede energie aan. Maar je moet er wel op vooruit gaan en het ook niet overdrijven. LGGA is een fantastisch kantoor, dus voor nu is het voor mij: op de plaats – rust.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top