Pieter Jordans over de CMS Career Challenge

Starter van de week is Pieter Jordans. Hij is begonnen bij CMS. "Van alle ervaringen die ik tijdens mijn studie bij advocatenkantoren heb opgedaan, sprong de CMS Career Challenge er echt uit!"

Delen:

Pieter Jordans

Pieter Jordans (26) wordt op 28 augustus 2024 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Hij is in 2023 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden op civiel recht (cum laude). In september 2024 start hij met de beroepsopleiding en de Law Firm School.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Om me goed te oriënteren heb ik veel gelezen over en gesproken met bedrijfsjuristen, rechters en advocaten. Daarna heb ik een kantoorbrede stage gelopen bij een middelgroot advocatenkantoor om te ontdekken welke rechtsgebieden mij het meeste aanspreken. Vervolgens heb ik bij grote kantoren ervaring opgedaan als student-stagiair en werkstudent en heb ik deelgenomen aan enkele ‘business courses’, zoals de CMS Career Challenge. 

Waarom heb je voor CMS gekozen?
Van alle ervaringen die ik tijdens mijn studie bij advocatenkantoren heb opgedaan sprong de CMS Career Challenge er echt uit! Ik heb een geweldige tijd gehad en heb enthousiaste verhalen gehoord over hoe er vaak internationaal en multidisciplinair wordt samengewerkt, er veel aandacht is voor de ontwikkeling van starters en er een goede work-life balance is. Allemaal dingen die ik als advocaat-stagiair nu ook echt zo ervaar! 

Het positieve beeld dat ik na de Career Challenge van CMS had, kwam niet alleen voort uit deze aspecten, maar was ook toe te schrijven aan de klik die ik voelde met de medewerkers van CMS; in mijn optiek slimme, maar vooral ook sociale en down to earth collega’s die niet alleen hard werken maar ook tijd maken voor een borrel en een goed (niet-werkgerelateerd) gesprek. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling IP/TMC (Intellectual Property/Technology, Media & Communications). We houden ons bezig met zowel advies- als proceswerkzaamheden op het gebied van onder andere soft IP, hard IP, privacy, cybersecurity en IT. Het is dan ook een dynamische afdeling waar geen dag hetzelfde is. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In mijn eerste weken waren er veel borrels en activiteiten waardoor ik mijn team en collega’s meteen goed heb leren kennen. Op inhoudelijk vlak heb ik ook al veel mooie dingen gedaan en ben ik positief verrast over hoe snel je verantwoordelijkheden op je mag nemen. 

En valt er ook iets tegen?
Het reizen vanuit ‘s-Hertogenbosch viel me vies tegen en het is dan ook een hele opluchting dat ik inmiddels in Amsterdam woon. Daarnaast moest ik ook wennen aan het bijhouden van mijn uren, wat op een minder productieve dag eerlijk gezegd nog steeds wel eens confronterend is. Gelukkig hoef ik voorlopig nog geen specifiek aantal declarabele uren te schrijven. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een wekelijkse bootcamp en een mooie kantoorboot. Het jaarlijkse CMS-kookboek met recepten van internationale collega’s uit allerlei verschillende landen zou ik ook graag weer herinvoeren! 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Rondje golfen op de Old Course van St Andrews. Een (culinaire) reis door Japan lijkt me ook erg gaaf! 

Met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Elon Musk. Hij is niet alleen een boeiende ondernemer met een unieke werkwijze en toekomstvisie, maar ik denk ook dat hij iemand is met wie je best wel kan lachen en een leuk diner zou hebben.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven