Pim Lieffering (Ekelmans & Meijer Advocaten) geïntroduceerd bij ADO Den Haag

Starter van de week is Pim Lieffering leeft in een jongensdroom. “Ik ben door mijn patroon geïntroduceerd bij ADO Den Haag, waar ik als secretaris van de raad van commissarissen ben gestart.”

Delen:

Nadat Pim Lieffering in februari zijn master Ondernemingsrecht afrondde aan de Universiteit Leiden, startte hij in maart op de sectie Ondernemingsrecht bij Ekelmans & Meijer. In zijn eerste week zou hij direct meegaan op skiweekend, maar dat liep door de corona-uitbraak anders. Nu werkt hij vanuit huis.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie heb ik stages gelopen bij verschillende kantoren om zo te kijken wat nou echt bij mij past. Ik heb kleine en grote advocatenkantoren gezien, maar ook mijn scriptie kunnen schrijven bij een groot bedrijf. Mijn laatste stage was bij Ekelmans & Meijer. Aangezien dit zo goed beviel en aansloot bij wat ik wilde, besloot ik te solliciteren bij het kantoor.

Wat beviel zo goed aan Ekelmans & Meijer?
Tijdens mijn stage vielen een hoop positieve punten op. De sfeer binnen de afdeling en het kantoor was erg goed. Tijdens mijn stage werd ik snel opgenomen in het team en de sociale activiteiten. Het kantoor kent daarnaast een brede advies- en procespraktijk met internationale cliënten. Hierdoor kan je je als advocaat-stagiair ontwikkelen op veel manieren. De verantwoordelijkheid die je in deze zaken krijgt is vanaf moment één al groot. Er is natuurlijk altijd een partner of advocaat die meekijkt, maar grotendeels mag je zelf de beslissingen nemen en houd je veel contact met de cliënten. Dit was voor mij dan ook een belangrijke reden om te solliciteren bij Ekelmans & Meijer.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik had het geluk dat ik al twee maanden stage had gelopen bij Ekelmans & Meijer. Hierdoor had ik al veel contacten opgebouwd en was het wat makkelijker om in de eerste weken vanuit huis mijn kantoorgenoten te benaderen. Doordat ik regelmatig bel met mijn patroon en andere kantoorgenoten, is het allemaal wel goed te doen. Maar ik heb wel weer enorm veel zin om op kantoor te werken en al mijn kantoorgenoten te zien.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Aangezien je binnen het kantoor al snel veel verantwoordelijkheden krijgt, vond ik het heel erg leuk dat ik in de eerste week van de quarantaine al mijn eigen cliënt toegewezen kreeg en de zaak grotendeels zelf mocht begeleiden. Natuurlijk heb ik veel overleg met mijn patroon hierover, maar dit voelde voor mij als een grote en leuke stap in de advocatenwereld. En ik kon dus bij ADO Den Haag als secretaris van de raad van commissarissen starten. Echt een jongensdroom om een rol te spelen in het Haagse voetbal.

En valt er ook iets tegen?
Nog niet! Het thuiswerken was natuurlijk wel even wennen, maar hier heeft volgens mij iedereen ‘last’ van gehad. Op een gegeven moment heb je je draai gevonden, heeft de eerste virtuele vrijdagmiddagborrel plaatsgevonden en weet je eigenlijk niet beter.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Het is natuurlijk belangrijk om goede cijfers te halen, maar wat ik studenten graag wil meegeven, is dat zij ook nevenactiviteiten naast hun studie blijven doen en zich al vroeg oriënteren op de arbeidsmarkt. Zoek echt iets wat bij jou en je karakter past. Dit kan natuurlijk ook buiten de advocatuur.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Helemaal niets! Ik heb genoten van mijn studententijd, hard gewerkt aan mijn studie en nu ben ik heel erg blij dat ik bij Ekelmans & Meijer terecht ben gekomen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven