Pjotr van der Endt (Baker McKenzie) over de advocatuur en een mooie carrière

Student-stagiair van de week is Pjotr van der Endt. “Zo direct samenwerken met iemand die al jaren in de top meedraait, is een buitenkans”

Delen:

Pjotr van der Endt (23) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Pjotr verwacht medio 2021 af te studeren. Hij heeft stage gelopen bij Baker McKenzie op de praktijkgroep Corporate M&A van april t/m mei 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Onderdeel van het selectieproces voor mijn master is een ronde gesprekken met verschillende advocatenkantoren. Om de master te kunnen starten moet jij bij een van deze kantoren een stage binnenslepen. Na het gesprek bij Baker had ik meteen een goed gevoel en de combinatie van een hecht, sterk team met een internationale praktijk gaf voor mij de doorslag om voor hen te kiezen.

Hoe heb je ervoor gezorgd dat ze jou zouden kiezen?
Belangrijk is denk ik om tijdens het gesprek goed te vertellen waarom jij denkt bij dit kantoor te passen en wat jij kan toevoegen als stagiair. Los van een professionele klik is het voor mij essentieel om ook een persoonlijke klik te hebben. Ik had een overtuigend verhaal waarom ik bij Baker zou passen en wat ik zocht in een stage. Daarin vonden we elkaar eigenlijk meteen.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Het was ongeveer een 50/50 verdeling van thuis en op kantoor werken. Op het moment dat je het team ook face-to-face hebt gesproken, verloopt vanuit huis werken ook een stuk soepeler. Hoewel dit anders was dan bij mijn eerdere stages, is Baker er absoluut in geslaagd om een volwaardige stage te bieden.

Wat moet je zoal doen?
Zonder met een standaard antwoord te komen is de stage enorm divers. Ik ondersteun bij het boekenonderzoek en doe (voor)onderzoek naar bedrijven die voor onze cliënten interessant zijn voor een specifieke deal. Daarnaast help je uiteraard ook door het proofreaden van documenten en het voorbereiden van transactiedocumenten.

Bevalt je stage? En wat zal je nooit meer vergeten van je stage?
Absoluut, het bevalt erg goed! Ik zal nooit meer vergeten dat ik samen met mijn medestagiair en de partner samen een overname mocht voorbereiden van kop tot staart en wij alle verantwoordelijkheid kregen om het tot een goed einde te brengen. Zo direct samenwerken met iemand die al jaren in de top meedraait is een buitenkans.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf zijn er altijd dingen die je anders zou doen, uiteindelijk moet je vooral zorgen dat je niet dezelfde fout twee keer maakt.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Pingpongen in de kamer naast iemand die in een belangrijke call zat, was geen enorm succes. De zaak die we tot nu met de partner gedaan hebben is iets waar ik trots op ben.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik denk dat je in de advocatuur een enorm goede basis kan leggen voor een mooie carrière. Deze stage heeft dat zeker bevestigd.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik kan dan alleen maar voor Rafael Nadal kiezen. Misschien dat ik dan toch nog voor een tenniscarrière kan gaan.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven