Ploum breidt verder uit

Per 1 januari 2023 zijn de twee partners Daniël van Gerven (arbeidsrecht) en Jeroen Zandt (handelsrecht, transportrecht en verzekeringsrecht) en toegetreden tot Ploum. Met Zandt komen Demi van Hove en Jorijn Zijlstra mee naar Ploum.

Delen:

Jorijn Zijlstra, Daniël van Gerven, Jeroen Zandt en Demi van Hove

Rutger Ploum, managing partner: “Wij zijn trots op deze versterking van het compagnonsteam en feliciteren de nieuwe partners met hun benoeming. Met deze aanvulling bestaat onze partnergroep uit 24 compagnons.”

Het kantoor vertelt: “Met de komst van Daniël van Gerven bestaat het arbeidsrechtteam van Ploum uit negen gespecialiseerde advocaten. Van Gerven is voor zijn komst bijna twaalf jaar werkzaam geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin, met een focus op beloningskwesties, medezeggenschapsrecht en het ontslagrecht. De afgelopen jaren is hij veel betrokken geweest bij fusies, overnames en beursgangen. Daarnaast heeft hij ook veel geadviseerd en geprocedeerd over de meer klassiek arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals reorganisaties en individuele ontslagkwesties op alle niveaus. Daniël is naast zijn rol als advocaat ook werkzaam als wetenschappelijk docent bij de Erasmus Universiteit, als docent bij de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) en hij is verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.” Van Gerven: “De Rotterdamse no-nonsense mentaliteit van Ploum past perfect bij mij en ik kijk er dan ook bijzonder naar uit om samen met het geweldige team van Ploum verder te bouwen aan de arbeidsrechtpraktijk.”

Jeroen Zandt is een echte ‘natte’ advocaat, zoals ze dat noemen. Het kantoor licht toe: “Hij is gespecialiseerd in transportrecht, handelsrecht en verzekeringsrecht. Met zijn komst en de komst van twee van zijn medewerkers zet Ploum een stap in de verdere ontwikkeling van de sectie Douane, Handel en Logistiek. In 1998 startte Jeroen zijn loopbaan in Rotterdam bij Loeff Claeys Verbeke, dat al snel werd opgesplitst in Loyens Loeff en Allen & Overy. Zijn keus voor Allen & Overy bracht hem naar Amsterdam. Later stapte hij over naar SchutGrosheide, dat opging in DLA Piper. In 2008 was hij betrokken bij de (her)oprichting van Codex Mulder Advocaten, zijnde de reïncarnatie van het bekende Amsterdamse transportrecht-nichekantoor De Koning & Mulder. Op 1 januari 2023 sloot Codex Mulder haar deuren, reden voor Jeroen om met zijn team terug naar Rotterdam te komen om de sectie Douane, Handel en Logistiek van Ploum verder te versterken met zijn specifieke focus op het transport- en maritieme recht.”

Met Zandt komen van Codex Mulder Advocaten ook Demi van Hove en Jorijn Zijlstra naar Ploum. “Demi heeft in 2016 de master Public International Law afgerond aan de Universiteit Leiden en werkt sindsdien met Jeroen samen. Demi is gespecialiseerd in het transport- en verzekeringsrecht en heeft bijzondere expertise op het gebied van passagiersclaims in de luchtvaart. Jorijn is een ervaren contractenschrijver, die na haar studie in Maastricht sinds 2014 deel uitmaakt van het team. Zij heeft uitgebreide ervaring in de logistieke sector en heeft een bijzondere interesse in het milieurecht. Met Jeroen en zijn team bestaat de sectie uit drie partners (ook: Jikke Biermasz en Marijn van Tuijl), ondersteund door acht advocaten, een fiscalist en twee juridisch medewerkers.” Zandt: “De aansluiting bij Ploum in het team Douane, Handel en Logistiek biedt mijn team de mogelijkheid om de praktijk die wij binnen Codex Mulder hebben opgebouwd in een stabiele omgeving verder uit te bouwen en te professionaliseren.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven