Ploum

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om ondernemingen en ondernemers te adviseren. Wij staan bekend om een eigentijdse, ondernemende stijl met een Rotterdamse aanpak: no-nonsense en gericht op praktische oplossingen.

Bij Ploum ligt de focus op de commerciële rechtsgebieden die het hart van de bedrijfsvoering raken. Denk aan arbeidsrecht, alle onderdelen uit het ondernemingsrecht en het bestuursrecht. Vooral op het gebied van compliance zijn onze teams complementair. We focussen in het bijzonder op de sectoren bouw en vastgoed, zorg en het Rotterdamse haven- en industriecomplex. De laatste vormt een belangrijke kern van onze praktijk waarbij wij zowel de ‘ondernemer op de hoek’ als multinationals bijstaan. Ons transport & logistiek team kent expertises op onder meer het gebied van douanezaken, milieu-en vergunningen, arbeidsrecht, strafrecht, bank- en effectenrecht, privacy, huurrecht en fusies & overnames.

Daarnaast weten bedrijven uit heel Nederland ons te vinden bij BRZO en energie gerelateerde vragen en wij hebben leading individuals rondlopen op het gebied van fusies en overnames en arbeidsrecht.

De Ploum-way

“Cliënten willen in heldere taal horen wat de beste oplossing is. De ondernemersoplossing. De oplossing die werkt in de praktijk en vertrouwen geeft voor de toekomst. Juridische kennis is de basis, zakelijk instinct de kracht. Dit is Ploum. Dit maakt ons partner in business.” – Dorine ten Brink, partner bij Ploum

Bij Ploum staat de relatie met de cliënten centraal. Gedreven vanuit de cultuur van Ploum is de insteek steeds om met cliënten een langdurige samenwerking in de vorm van een partnership aan te gaan. Veel bedrijven komen niet meer alleen voor rechttoe, rechtaan juridisch advies naar een advocaten- en notariskantoor. Ze willen méér. Ze zijn op zoek naar een sparringpartner met een juridische achtergrond: iemand die het recht door en door kent, maar die ook strategisch advies kan geven en als ondernemer kan en wil meedenken. Wij vinden het daarom heel belangrijk om te begrijpen wat onze cliënten drijft. Wij willen ze echt ontmoeten en daarbij een laag dieper gaan, om ook waar dat kan, een vitamine i.p.v. een painkiller te leveren. Hoewel je van een advocaat misschien anders zou verwachten, varen wij niet alleen op onze juridische kennis, maar durven wij ook af te gaan op ons zakelijk instinct. Voelt het goed? Doen!

Daarnaast is het vermogen om snel juridische uitdagingen te tackelen cruciaal voor ondernemingen. Wij kunnen dat. Op zijn Rotterdams, op een daadkrachtige no-nonsense manier, zonder fratsen en altijd dichtbij. Dat, tezamen met de hoge kwaliteit van onze juridische kennis, maakt ons een echte businesspartner waarbij je kan verwachten dat verstand van zaken meer is dan juridische kennis.

De ondertitel in ons logo “Rotterdam Law Firm” vat perfect samen wat dat is: no-nonsense, pragmatisch, niet lullen maar poetsen, maar ook modern en internationaal, bereid om te veranderen met de ambitie om succesvol te zijn.

En de panter? Dat is een logisch gevolg, die is tot leven gekomen. De panter is een metafoor en staat voor wat wij voor de client willen zijn: waar het kan een vitamine ipv in een painkiller. De panter staat verder ook voor waakzaam, voor scherp, voor snel, voor flexibel, voor gevaarlijk, voor daadkracht voor beschermer van kroost, voor helder en scherp zien, voor ver kunnen kijken, voor op je hoede zijn … allemaal kenmerken die van jou een goede advocaat maken.

Gedeelde waarden daar kom je verder mee

“Vanaf dag één word ik aangemoedigd om het beste uit mijzelf te halen en voor een podiumplaats te gaan. In het belang van onze cliënten en de zaken die zij aan ons toevertrouwen. Die hoge lat klinkt spannend, maar het is in de praktijk vooral leuk. Want support van ervaren kantoorgenoten is altijd dichtbij. Wij doen het samen. Ik ben medewerker, ik voel mij partner.” Anamika Wilbrink – advocaat bij Ploum

Om de beloofde meerwaarde voor de cliënt te kunnen leveren, ligt de lat voor onze medewerkers hoog. Je moet er keihard voor werken maar tegelijkertijd hebben wij als kantoor een heel ‘vriendelijke’ cultuur waarbinnen de advocaten en notarissen die het uiteindelijke bewijs leveren niet uit het oog verloren worden en er is ruimte voor ontwikkeling (op meerdere fronten). Cliënten en medewerkers kiezen voor Ploum om wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij dat doen. Daarom is het belangrijk dat wij dezelfde waarden delen. Dat zijn waarden die ons commercieel succesvol maken, waarden die zorgen voor een goede sfeer op kantoor en waarden die ons de reputatie geven die bij Ploum hoort. Met gedeelde waarden -dat wat ons drijft- komen we verder. Wij bereiken er onze doelen mee en het onderscheidt ons van anderen. Die Rotterdamse mentaliteit van aanpakken en doorpakken, daar herkennen wij ons allemaal in. Maar bij Ploum staat vooral ook de relatie met elkaar en de cliënten ook centraal. Datgene wat ons daarbij drijft is het streven naar pragmatische (business) partnerships. Pragmatische partnerships bij Ploum kenmerken zich door clientgerichte, mensgerichte, duurzame samenwerkingsverbanden waarin je als ondernemer meedenkt en dit op een no nonsense manier kan brengen.

En nu CONCREET. What’s in it for me?

Als B3- of masterstudent Rechten kun je bij ons een studentstage volgen. Een studentstage duurt gemiddeld 2 maanden. Tijdens deze stage werk je op een sectie (naar keuze) en draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken of aktes voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je bent ook aanwezig bij zittingen en cliëntafspraken en je doet mee met informele activiteiten van kantoor. Je bent meteen onderdeel van ons team. Bekijk hier de openstaande stageplaatsen.

Geïnteresseerd? Advocaat Paul Trapman vertelt je graag meer over stage lopen bij Ploum.

Okay, ik ben geïnteresseerd, WAT NU?

Wij maken graag kennis met jou! Lijkt het jou ook leuk om kennis te maken met ons kantoor, onze advocaten, notarissen of andere medewerkers, schrijf je dan in voor een van onze kennismakingsevents. Wil je op de hoogte blijven van alle events? Volg ons op Instagram.

Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier. Het kan natuurlijk ook zijn dat je direct al enthousiast bent en het een perfect match is. Schrijf dan een motivatie om je ook partner te voelen bij Ploum, voeg je CV en interesses toe en stuur dit naar hrm@ploum.nl.

Zien we je snel?

Ploum

Blaak 28
3011 TA Rotterdam

Volg op social media

Kerngegevens

Omvang organisatie

Meer dan 100 werknemers

Beroepsopleiding

Grotendeels extern

Soort praktijk

Met name Commerciële rechtsgebieden

Klantgroepen

AEX en andere grote organisaties, Midkap en middelgrote organisaties, MKB en particulier

Doelregio

(inter)Nationaal

Vacatures bij Ploum

Op dit moment zijn hier geen openstaande vacatures.

Dit schreef Mr. over Ploum

Scroll naar boven