Ploum Lodder Princen wordt Ploum

Delen:

Rutger Ploum
Rutger Ploum. Foto: Ploum.

Advocaten- en notarissenkantoor Ploum Lodder Princen maakt een nieuwe start. Vanaf 1 februari heet het Rotterdamse kantoor kortweg Ploum. De naamsverandering is onderdeel van een nieuwe koers, zegt medeoprichter en managing partner Rutger Ploum. “Onze strategie is gericht op groei, verjonging en vernieuwing.”

Losstaande gevallen

De nieuwe positionering valt samen met het recente vertrek van drie medeoprichters: Jeroen Princen, Duco Lodder en Peter de Waal. Ploum zegt dat het hier om drie losstaande gevallen gaat die niets met elkaar te maken hebben.

Jeroen Princen

Insolventieadvocaat Jeroen Princen kondigde medio 2016 al aan te vertrekken, maar bleef toch. “Afgelopen jaar heeft hij besloten alsnog naar een ander kantoor te gaan,” verklaart Ploum. “Dat heeft alles te maken met het ondernemerschap van Jeroen: waar en op welke manier hij dat wil invullen. Hij vertrekt naar DVDW.” Princen heeft twee medewerkers meegenomen. Arbeidsrechtadvocaat De Waal heeft na een lange ziekteperiode besloten zich aan te sluiten bij Windt Legrand Leeuwenburgh met in zijn kielzog één medewerker.

Persoonlijke omstandigheden

M&A-man Lodder vertrok al op 1 november wegens persoonlijke omstandigheden. “Duco begint voor zichzelf,” licht Ploum toe. Hij noemt het vertrek van het drietal spijtig. “Het is zuur in de persoonlijke sfeer. We hebben met zijn allen 22 jaar succesvol gewerkt aan dit kantoor, waar inmiddels meer dan honderd man werken. Maar soms is het na 22 jaar tijd voor verandering. Bij de een ligt dat in de persoonlijke omstandigheden, de ander wil het op een andere plek nog eens op een andere manier proberen. Daar hebben wij alle begrip voor. We wensen ze allen succes.”

Partnergroep versterkt

Ploum kijkt nu graag vooruit. “Wij hebben onze partnergroep per 1 januari versterkt met vier partners uit eigen kweek.” Hij doelt op Anton van den Heuvel (vastgoed), Stephan Sluiter (bestuursrecht), Vincent Terlouw (insolventie) en Jeroen Terstegge (corporate/M & A). Daarnaast zoekt Ploum versterking van de partnergroep van buiten. Op 1 april begint Simon Tan van Eversheds als partner arbeidsrecht bij Ploum. “Het is ons streven om te groeien naar ruim boven de zestig advocaten en notarissen, en het ziet er naar uit dat dit gaat lukken,” zegt Ploum.

Jonge generatie

De nieuwe strategie waar de herpositionering onderdeel van is, brengt ook veranderingen mee, zegt Ploum. “We gaan innoveren en ons kantoor op een vernieuwende manier vorm geven. Dat gaat ook makkelijker met een jonge generatie. Door slimme IT-toepassingen en goed te luisteren naar zowel onze klanten als onze eigen kantoorgenoten kunnen we op een modernere en slagvaardige manier werken en de kwaliteit leveren waar wij voor staan. We hebben klanten die daar om vragen en dat appreciëren.”

Duidelijk anders

Ploum Lodder Princen werd 22 jaar geleden opgericht door zeven advocaten van gerenommeerde kantoren die het ‘anders’ wilden gaan doen dan de traditionele advocaten. Is dat gelukt? “Interessante vraag. Het antwoord is volmondig ‘ja’. Onze slogan is het afgelopen decennium geweest ‘Duidelijk anders’ en uit reviews krijgen we terug dat de klanten dat ook echt zo ervaren. Onze mensen zitten dicht op de klant, zijn betrokken en denken als ondernemers mee met hun klanten. Dat stimuleren wij ook en dat is de basis van ons succes. Daar bouwen wij op voort.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven