Podcast SSR Meestervertellers over cybercrime

Ransomware, Encrochat, hacken, bitcoins en digitale bewijsvoering. Ook voor de rechtspraak is kennis over cybercrime geen overbodige luxe meer. Onder de naam ‘Plaats delict: internet’ publiceert SSR nieuwe afleveringen van de podcast SSR Meestervertellers met als thema cybercrime.

Delen:

Podcast SSR Meestervertellers over cybercrime

Afleveringen

Cyber-expert Chris van ’t Hof (Tek Tok) praat met verschillende sprekers over de aanpak van internetcriminaliteit en de dilemma’s die daarbij komen kijken.

Brenno de Winter werd bekend als OV-chipkaart hackende onderzoeksjournalist, maar treedt tegenwoordig op als expert in rechtszaken. De Winter spreekt over digitale bewijsvoering:

Officier van justitie Jacqueline Bonnes is gespecialiseerd in cybercrime en geeft uitleg over de aanpak van ransomware:

Jan-Jaap Oerlemans, bijzonder hoogleraar inlichtingen en recht aan de Universiteit Utrecht, geeft tekst en uitleg over de zaak Encrochat:

Wytske van de Wagen is assistent professor criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vertelt over hoe daders interacteren met de technologie:

Luister en abonneer

Alle afleveringen van SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via de bekende podcast apps, Spotify, iTunes, of via ssr.nl/podcast. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Abonneer u dan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven