Podcast SSR Meestervertellers over de integere rechter

Welke keuzes maak je als je als rechter integer wilt handelen? De kernwaarden waarmee je moet werken, kunnen complex zijn en soms zelfs met elkaar in strijd. Hoe ga je om met ethische dilemma’s?

Delen:

Arie-Jan Kwak en Derk Venema, beiden universitair docent en docent beroepsethiek bij SSR,  gaan in deze aflevering van SSR Meestervertellers met Daan Langkamp in gesprek over verschillende ethische aspecten in het werk én het privéleven van de rechter.

Kwak en Venema leggen uit dat beroepsethiek geen simpele toolkit is met handreikingen om de juiste oplossing te vinden, maar dat er wel manieren zijn om verstandig met dit soort dilemma’s om te gaan.

Op de hoogte blijven?

In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluister je ​ via ssr.nl/podcast​, Spotify, of via jouw podcast app. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven