Podcast SSR Meestervertellers over procesafspraken

Delen:

Al een aantal jaar maakt het Openbaar Ministerie in sommige strafzaken afspraken met de verdediging over onder andere de strafeis en de wijze van procederen: procesafspraken.

Deze procesafspraken kunnen ervoor zorgen dat de looptijd van een strafzaak verkort wordt. Het OM heeft de uitgangspunten voor het maken van procesafspraken nu ook vastgelegd in de Aanwijzing procesafspraken in strafzaken.

Maar doet het maken van procesafspraken wel recht aan het recht? Daan Langkamp spreekt erover met recherche officier Ferry van Veghel. Van Veghel legt op welke manier procesafspraken in nieuwe én oude zaken tot een sneller vonnis kunnen leiden.

Op de hoogte blijven?

In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluister je via ssr.nl/podcast, Spotify, of via jouw podcast app. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven