Populaire mogelijkheden voor een energiezuinige en duurzame woning

Energiezuinig en duurzaam wonen kent veel voordelen. Elk huishouden dient dan ook te streven naar het verduurzamen van hun woning. Dit is namelijk niet alleen voor je maandelijkse kostenplaatje voordelig, het draagt ook bij aan een groenere wereld. Vanuit de overheid worden bepaalde verduurzamingsmaatregelen daarom gesubsidieerd. In dit artikel bespreken we de populairste mogelijkheden voor een energiezuinige en duurzame woning.

Delen:

Populaire mogelijkheden voor een energiezuinige en duurzame woning

Isolatie

Het (laten) isoleren van de woning is één van eerste maatregelen die men neemt. Je woning voorzien van goede isolatie is namelijk een uiterst effectieve manier om je maandelijkse kosten omlaag te brengen. Bovendien kun je subsidie krijgen voor de isolatiemaatregelen die je neemt. Voorwaarde hiervoor is wel dat je minstens 2 maatregelen uitvoert om je woning te isoleren. De verschillende isolatiemaatregelen die je kunt kiezen zijn: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en isolatieglas.

Zonnepanelen

Een andere populaire verduurzamingsmaatregel is het nemen van zonnepanelen. De afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen omlaag gegaan, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt hierin te investeren. Ook deze maatregel tot verduurzaming is erg effectief als je je maandelijkse energiekosten omlaag wilt brengen. Bovendien kun je de btw van de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen, waardoor de investeringskosten een stuk minder zijn.

Warmtepomp

Tot slot wordt ook het aanschaffen van een warmtepomp steeds populairder. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je geen gas meer nodig hebt, waardoor het goed is voor het klimaat. Ook met deze verduurzamingsmaatregel bespaar je maandelijks op je energiekosten en draag je bij aan een betere wereld. Het is wel belangrijk dat je woning geschikt is voor een warmtepomp. Ook voor een warmtepomp is een subsidie te verkrijgen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven