Priscilla de Leede (Van Benthem & Keulen) over de juiste plek

Overstapper van de week is Priscilla de Leede. De Leede is per 19 februari 2024 begonnen als advocaat arbeidsrecht bij Van Benthem & Keulen, advocaten en notariaat in Utrecht. Daarvoor werkte De Leede bij Russell Advocaten. Zij is gespecialiseerd in arbeidsvoorwaarden, disfunctioneren en ontslag (op staande voet), concurrentie- en relatiebedingen en grensoverschrijdend gedrag.

Delen:

Priscilla de Leede

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik ben mijn carrière als arbeidsadvocaat gestart op een heel leerzame, prettige plek. Mijn passie voor het arbeidsrecht is nog groter geworden door vele nationale en internationale werkgevers bij te staan in diverse zaken. Na afronding van de GROTIUS-specialisatieopleiding Arbeidsrecht, en na ruim zes jaar te hebben gewerkt bij een kleiner Amsterdams kantoor, was ik toe aan een overstap naar een kantoor waar ik mijn verdiepende kennis nog meer kon toepassen. Het multidisciplinair werken aan zaken en een groot team gespecialiseerde en gemotiveerde arbeidsrechtadvocaten dat werk van hoge kwaliteit aflevert, spreekt mij erg aan. Van Benthem & Keulen is een grote naam in de markt en ik ben blij dat het kantoor mij nu al het gevoel geeft dat ik op de juiste plek zit. 

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Het is spannend om de plek te verlaten waar je al jaren werkt. Ik ben er echter van overtuigd dat ik mij bij Van Benthem & Keulen verder kan ontwikkelen, zodat ik een nog betere en meer bekende arbeidsrechtadvocaat word. Een prachtige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Alhoewel je bij een nieuw kantoor altijd ‘opnieuw’ moet beginnen, ben ik heel open ontvangen en ben ik blij met mijn overstap. 

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik ben de advocatuur ingestapt met de gedachte om juridische problemen (waar mogelijk) te voorkomen. Als er zich toch een juridisch probleem voordoet, dan ben ik er als advocaat om deze vlot en deskundig op te lossen. Een ondernemer heeft al genoeg aan het hoofd. Deze hoeft zich niet bezig te houden met allerlei juridische vraagstukken. Het ontzorgen van de cliënt is waar het om gaat.

Heeft u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Ik heb inmiddels al veel ondernemers geholpen met de start en groei van hun bedrijf, zonder dat zij zich zorgen hoefden te maken over de juridische details. Ik heb altijd het belang van de werkgever/ondernemer in het achterhoofd. Al probeer ik ook te kijken naar de persoon die aan de andere kant van de tafel zit, om te bezien op welke punten (snel) iets te bereiken valt. Ik bekijk graag alle oplossingen waarna ik een concreet, gewogen advies geef waarmee de cliënt verder kan.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Ik heb veel interessante, uitdagende zaken gehad. Een zaak waar ik met plezier op terugkijk is een recente grote fraudezaak. De zaak speelde zich af in een internationale context, waarin ook grote cultuurverschillen speelden. Er waren meerdere werknemers bij de fraude betrokken en er moest op alle punten snel worden gehandeld. Alle beslagrekesten werden toegewezen, de werknemers werden succesvol ontslagen, de juridische procedure werd gewonnen en de bedragen (grotendeels) verhaald. En last but not least: ik had een blije cliënt. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven