Priscilla Haricharan (Allen & Overy) over een steile leercurve

Priscilla Haricharan is gestart bij Allen & Overy. Haar eerste seat is op de afdeling International Capital Markets (ICM). “De eerste weken beloven een ontzettend steile leercurve!”

Delen:

(foto: Dominique van Dreven)

Priscilla Haricharan (26) is op 23 februari 2022 beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 maart 2022 bij Allen & Overy. Zij is in 2018 afgestudeerd aan het Erasmus Universiteit op Arbeidsrecht en in 2020 aan de Universiteit Leiden op Civiel recht (cum laude). Zij is deze maand gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Op de middelbare school had ik mijn blik al gericht op de advocatuur. Het beargumenteren van een bepaald standpunt heb ik altijd al heel interessant en uitdagend gevonden. Gedurende mijn studie heb ik kennis kunnen maken met verschillende kantoren door middel van student-stages en business courses. Ook heb ik als student-assistent onderwijs gegeven aan de Universiteit Leiden. Door mijn interesse in de wetenschap ben ik na mijn afstuderen anderhalf jaar verbonden geweest aan de Universiteit Leiden als docent Burgerlijk Recht. In dat kader heb ik onderwijs gegeven en samen met mijn onderzoeksteam rechtsvergelijkend onderzoek verricht naar de optimalisering van de toegang tot het recht in opdracht van het Ministerie van Justitie. Door mijn ervaring bij Allen & Overy en andere kantoren merkte ik dat ik beter pas in een omgeving waar niet alleen ruimte is voor de wetenschap, maar ook voor de commerciële aspecten zoals het begeleiden van transacties en het geven van advies.

Waarom heb je voor Allen & Overy gekozen?
Allen & Overy heeft mijn interesse gewerkt door het grote internationale netwerk, de sterke toewijding aan inclusiviteit en de maatschappelijke betrokkenheid. Zo biedt de Human Rights Working Group pro bono advies aan op het gebied van de bescherming en bevordering van mensenrechten. Na de prettige kennismaking met de bevlogen en vriendelijke medewerkers tijdens de business course Dam2Dam was het duidelijk: Allen & Overy is de open-minded werkomgeving waar ik mij zowel op persoonlijk als juridisch vlak verder kan ontwikkelen.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Mijn eerste seat is op de afdeling International Capital Markets (ICM). De praktijkgroep ICM bestaat uit meerdere teams die zich richten op verschillende financiële transacties. Het investmentmanagementteam adviseert onder meer over de civielrechtelijke en regulatoire aspecten bij het structureren en implementeren van fondsen. Het transactieteam ondersteunt organisaties bij het uitgeven van obligaties. De eerste weken beloven een ontzettend steile leercurve!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In de eerste week viel ik gelijk met mijn neus in de boter. De kantoorbar was na twee jaar weer geopend waardoor ik de gelegenheid had om een groot deel van mijn collega’s te leren kennen.

En valt er ook iets tegen?
Bij Allen & Overy zijn er barista’s die koffie maken voor de medewerkers. Dan valt de kop koffie die je thuis zet wel tegen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Doe zowel persoonlijk als professioneel zoveel mogelijk ervaring op zodat jij erachter komt waar jouw voorkeur naar uit gaat. Dit geldt voor het soort werkzaamheden binnen de verschillende rechtsgebieden alsook het soort werkomgeving. Zo vind jij een plek waar jij jezelf uitgedaagd en thuis voelt!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Zo sta ik niet in het leven. Alle beslissingen en ervaringen, zowel de goede als uiteindelijk minder goede, hebben mij gebracht op de plek waar ik nu ben. Daar ben ik erg tevreden mee!

Ik richt mijn blik liever op de toekomst en de kansen die ik nog kan grijpen. Een exchange paste bijvoorbeeld niet meer in mijn studententijd dus het opdoen van buitenlandervaring staat nog op mijn wensenlijst. Allen & Overy heeft gelukkig genoeg kantoren over de hele wereld!

En tot slot: nu het weer kan (😊), met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Met mr. Valstein-Montnor. Zij is de eerste vrouw die is benoemd tot lid van het Hof van Justitie in Suriname en heeft als voorzitter van de Krijgsraad in Suriname het proces van de decembermoorden op zeer integere en onafhankelijke wijze geleid. Gezien mijn afkomst en mijn interesse in het recht is dat een grote inspiratie voor mij.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven