Prometheus Legal Consultancy: acht excellente rechtenstudenten die zich inzetten voor de maatschappij

Acht excellente rechtenstudenten zagen het als hun maatschappelijke plicht om hun kennis en ervaring in te zetten voor mensen die hard geraakt zijn door de coronacrisis, en kwamen met het initiatief van Prometheus Legal Consultancy.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Laurens de Korte, Ömer Arikan, Tigi Busstra, Amin Larossi, Quiryn Rook, Daphne de Groot, Aïcha van der Ree en Lois Elshof zijn studenten van het Honours College of Law aan de Universiteit van Amsterdam. Als topstudenten binnen de studie rechten wilden ze in deze tijd van corona iets teruggeven aan de maatschappij. “Nu er een grote groep mensen bijzonder hard geraakt is door de coronacrisis willen wij een helpende hand reiken. Ons doel is gratis juridisch advies te verlenen aan particulieren en ondernemingen, met een focus op klachten die gerelateerd zijn aan de coronapandemie.” Hun adviezen worden gecontroleerd door professionals uit de desbetreffende rechtspraktijk.

De acht studenten hebben, naast hun adviserende rol, allen een eigen rol binnen de stichting. Laurens is voorzitter, Ömer vicevoorzitter en Tigi zet zich in als penningmeester. Amin houdt zich als secretaris bezig met de verslaglegging van Prometheus Legal Consultancy en is als woordvoerder het aanspreekpunt namens de Stichting. Quiryn en Daphne zijn commissaris Extern en Aïcha commissaris Intern. Lois tot slot, richt zich als adviescoördinator op het coördineren en begeleiden van de mensen die aan Prometheus verbonden zijn.

De naam van de stichting hebben ze aan de Griekse mythologie ontleend. “Uit liefde voor de mensheid stal de titaan Prometheus het vuur van de Olympische goden en schonk dit aan de mensen. Prometheus is daarmee een symbool van barmhartigheid. Deze zelfde barmhartigheid is fundamenteel in de crisis waarin onze maatschappij zich nu bevindt. Vanuit deze gedachtegang bieden wij daarom gratis advies bij de klachten door de coronapandemie.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top