Rachel Mulder (BarentsKrans) heeft veel gehad aan het vak togapracticum

Delen:

Starter van de week is Rachel Mulder. “Toen ik net twee weken in dienst was bij BarentsKrans vond het jaarlijkse SJBN Jonge Balie Congres plaats, een congres voor jonge advocaten. Dat was een heel leuke manier om meteen een groot aantal kantoorgenoten én andere jonge advocaten te leren kennen.”

Rachel Mulder (24) werkt sinds oktober 2019 bij BarentsKrans op de sectie Vastgoed. In 2019 rondde zij de Master Civiel Recht cum laude af aan de Universiteit Leiden. In maart van dit jaar start zij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Destijds begon ik aan de studie rechten omdat ik breed geïnteresseerd ben en veel van taal en lezen houd. De interesse voor de advocatuur is tijdens mijn studie ontstaan. Zo vond ik het debatteren tijdens het vak ‘Moot Court’ heel leuk en sprak de veelzijdigheid van de advocatuur me aan. Tijdens en na het afronden van mijn studie heb ik vervolgens praktijkervaring opgedaan door het lopen van verschillende stages in de advocatuur, maar ik heb ook ervaring opgedaan bij de rechterlijke macht en in het bedrijfsleven. Hierdoor kon ik goed beslissen wat ik wilde gaan doen. Na het lopen van deze stages wist ik het zeker: ik wil advocaat worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Zeker! In mijn master heb ik bijvoorbeeld gekozen voor het vak togapracticum, waarbij ik wekelijks een stuk schreef over een onderwerp dat betrekking heeft op een voor de togapraktijk relevant civielrechtelijk deelterrein. Daarbij kregen we ook een kijkje in de praktijk: gastdocenten (zoals ervaren rechters en een advocaat-generaal bij de Hoge Raad) gaven lezingen over verschillende onderwerpen. De verschillende stages die ik heb gelopen zorgden er bovendien voor dat ik praktijkervaring op kon doen.

Daarnaast vond ik het studeren en mijn studententijd ook heel erg leuk en wilde ik daar veel uit halen. Zo ben ik tijdens mijn studie lid geworden van de werkgroep Duurzaam Ondernemen en Mensenrechten van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) om me zo naast het studeren ook in de praktijk bezig te houden met de maatschappelijke kant van het recht. In deze werkgroep houd ik me voornamelijk bezig met juridische ontwikkelingen op het gebied van milieu en klimaat.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Eigenlijk zou ik niks anders doen, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad in mijn studententijd!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar heb ik de Beroepsopleiding Advocaten al geruime tijd afgerond en ben ik hopelijk advocaat-medewerker bij BarentsKrans met inmiddels veel ervaring en kennis. Het lijkt me daarbij leuk om me te specialiseren op het gebied van vastgoed & duurzaamheid/duurzame energie.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
De informele sfeer en kleinschaligheid van het werken bij een middelgroot kantoor, in combinatie met inhoudelijk uitdagende zaken en het leveren van hoge juridische kwaliteit. Daarbij vind ik het ook leuk dat het kantoor de afgelopen tijd sterk is gegroeid en dat ik daardoor met een grote groep jonge mensen aan de beroepsopleiding in maart begin. Bovendien is ook de locatie van BarentsKrans bijzonder: het kantoor ligt midden in het centrum van Den Haag vlakbij het Binnenhof, waardoor er buiten altijd wel wat gebeurt!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven