Ravelle Melissen (Jones Day) over een ‘office away from office’

Starter van de week is Ravelle Melissen. Haar leukste ervaring was "dat ik laatst een dag op kantoor zat in Brussel. Het voelde als een ‘office away from office’ (home away from home haha!)."

Delen:

Ravelle Melissen (25) is op 25 augustus 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Jones Day. Zij is in 2021 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met de master Straf- en Strafprocesrecht. In september is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik moet zeggen dat ik tijdens mijn studententijd nog niet zo goed wist wat ik later wilde doen. Hierdoor heb ik geprobeerd zoveel mogelijk dingen te zien en mee te maken, om op die manier een goed beeld te krijgen van wat er bij mij past. Begonnen als werkstudent en reservist bij het Ministerie van Defensie, om later nog de LegalTech start up wereld mee te maken, bleef gaandeweg de vraag zich steeds sterker aandringen hoe het zou zijn om advocaat te zijn. Zo heb ik besloten om mijn master met een jaar te verlengen en heb ik stage gelopen bij drie verschillende advocatenkantoren. Ik heb toen heel bewust gekozen voor een klein, middel en groot advocatenkantoor zodat ik erachter kon komen wat ik het leukst vond.

Waarom heb je voor Jones Day gekozen?
Ik ben redelijk internationaal opgevoed, waardoor ik al snel geïnteresseerd was in Jones Day. Als Amerikaans kantoor met veel kantoren wereldwijd vond ik het leuk en uniek aan Jones Day dat je met collega’s kan werken in bijvoorbeeld Brussel en Parijs maar ook Washington. Daarnaast had ik in maart-april stage gelopen bij Jones Day en vond ik het vooral gezellig met de collega’s in Amsterdam. De sfeer sprak mij heel erg aan, waardoor ik mij gelijk al welkom voelde.

Waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op twee afdelingen, namelijk Government Regulation en Investigations & White Collar Crime. Een mooie combinatie met als gemene deler: regulering door de overheid! Zo kan ik mijn interesses voor zowel het Europees recht (denk aan het mededingingsrecht) en strafrecht combineren.

Je hebt al aangegeven wat je leuk vond. Valt er ook iets tegen?
Nee, los van het feit dat fulltime werken wel even wennen was. Gelukkig komen er ook steeds meer mensen naar kantoor, dus er is bijna niemand meer die ik niet ‘live’ heb gezien.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Haha lastig! Uit eigen ervaring zou ik zeggen dat het helpt om overal een kijkje te nemen. Doe vooral veel verschillende dingen en wees niet bang dat je cv er dan niet consistent uitziet of iets dergelijks. Het spreekt juist voor je, want je komt dan aan met een verhaal.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Een beetje cliché maar ik zou niks anders doen denk ik. Ik ben blij met hoe het is gelopen.

En tot slot: nu het weer kan (😊), met welke jurist of bekende persoon zou je graag een restauranttafel willen delen, en waarom?
Tolkien, onder andere schrijver van de Lord of the Rings. Het lijkt me geweldig om met iemand met zo’n rijke fantasie en gevoel voor taal een avond te spreken.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven