Rechtenstudenten VU gaan les geven op middelbare scholen over het recht

Op de VU minormarkt op 15 maart kun je meer te weten komen over Street Law. Vind je het wat en ben je tweede- of derdejaars student dan kun je je tot half september voor Street Law aanmelden.

Delen:

“Street Law is eind jaren ‘60 ontstaan in de Verenigde Staten toen een aantal studenten op het idee kwam om scholieren in kansarme wijken te onderwijzen over onder andere democratie en mensenrechten”, lezen we op de site van de VU. “Sindsdien verspreidde het fenomeen zich over de hele wereld.”

Streetwise

“Het doel van Street Law is niet om scholieren wetten en regels bij te brengen, maar om hen te empoweren en streetwise te maken. (…) Door scholieren les te geven over het recht in het hedendaagse leven, leveren de rechtenstudenten een maatschappelijke bijdrage en ontwikkelen ze zelf nieuwe juridische en professionele vaardigheden.”

Lees het volledige artikel…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven