Rein Putkamer (Ekelmans & Meijer Advocaten) over zijn tweede carrière

Delen:

Rein Putkamer (36) is op 31 augustus 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Nadat hij zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden behaalde, is hij in 2018 afgestuurd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op Arbeidsrecht. In september 2018 is hij gestart met de beroepsopleiding. Tot 2014 was Rein professioneel danser.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In het kader van de master Arbeidsrecht heb ik ontzettend veel kantoren bezocht, waar actief workshops werden gegeven en waarbij veel input van ons als studenten werd verwacht. Door deze interactieve kennismakingsdagen heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de cultuur bij verschillende kantoren.

Waarom heb je voor Ekelmans & Meijer gekozen?
Tijdens mijn student-stage bij Ekelmans & Meijer was er een ontzettend goede klik tussen de sectie Arbeidsrecht en mijzelf. Omdat ik op zoek was naar een uitdagende baan bij een niet al te groot kantoor, was de keuze snel gemaakt toen mij aan het eind van mijn stage een plek als advocaat-stagiair werd aangeboden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Toen ik begon bij Ekelmans & Meijer, viel ik gelijk met mijn neus in de boter. De MESTA-reis, voor medewerkers en stagiaires, stond namelijk al heel snel op het programma. Wat blijkt, het is ontzettend leuk om gelijk met je collega’s op reis te gaan en direct een goede band op te kunnen bouwen.

En valt er ook iets tegen?
Terug naar het vaste ritme van een baan is zwaarder dan ik had verwacht, wat vreemd is voor iemand die al tien jaar als professional heeft gewerkt. Daarnaast is het ook lastig voor een oud-danser om de hele dag achter mijn bureau te zitten. Gelukkig heeft mijn kamergenoot een yoga-bal die ik af en toe als bureaustoel mag gebruiken.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
De druk om goed te presteren en op te vallen tussen je medestudenten kan soms ontzettend overweldigend aanvoelen. Probeer niet voor deze druk te zwichten en je verplicht te voelen om bepaalde activiteiten te ondernemen, maar altijd voor ogen te houden waar je zelf gelukkig van wordt. Doe je dit, dan maak je vanzelf de juiste keuzes die jou verder zullen brengen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik heb ontzettend genoten van mijn studententijd, maar wat ik vier jaar geleden niet wist, is dat deze tijd binnen een oogwenk voorbij zou gaan. Toch zou ik mijn studententijd ook met deze kennis niet anders hebben aangepakt, juist omdat ik er zo van heb genoten.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven