Renske Burgers (Hekkelman advocaten en notarissen) over VALLEN EN OPSTAAN

Delen:

Renske Burgers (25) is op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 oktober 2017 bij Hekkelman advocaten en notarissen op de sectie Overheid & Vastgoed. In november 2016 heeft Renske de masters Burgerlijk recht en Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit afgerond. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.  

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Vanaf mijn dertiende wist ik dat ik rechten wilde gaan studeren, maar tijdens mijn studie twijfelde ik wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Ik ben in Nijmegen begonnen aan de dubbelstudie Recht & Economie, dus het zou logisch zijn geweest om mijn carrière in het bedrijfsleven te starten. Na mijn student-stages wist ik echter zeker dat ik de advocatuur in wilde.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Aangezien ik meerdere carrièreperspectieven open wilde houden, heb ik bewust een vrij ‘algemene’ master Burgerlijk recht gevolgd, gecombineerd met de master Ondernemingsrecht. Deze laatste master paste ook goed bij de economische vakken die ik volgde.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Aan het einde van mijn studie heb ik stages gelopen bij twee (middel)grote advocatenkantoren. Daarnaast heb ik meegelopen met een rechter bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, heb ik deelgenomen aan kantoorbezoeken en STEP In-housedagen en heb ik de Juridische Bedrijvendag in Nijmegen bezocht.

 

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Ik ben tijdens mijn studie niet bewust bezig geweest met het ‘pimpen’ van mijn cv. Ik vind dat je je vooral moet inzetten voor iets waarin je interesse ligt. Vanaf mijn derde studiejaar ben ik daarom  verbonden geweest aan Stichting Wetswinkel Nijmegen. Daar ben ik ook actief geweest in verschillende commissies en heb ik een bestuursjaar gedaan. Daarnaast heb ik een boek geschreven; mijn scriptie is na mijn afstuderen door een uitgever gepubliceerd.

Waarom heb je voor Hekkelman gekozen?

Ik kende Hekkelman via een vriendin, die al als advocaat werkte. Via haar hoorde ik positieve verhalen over ons kantoor: de informele sfeer tussen de collega’s gecombineerd met de mogelijkheid om je bij Hekkelman te specialiseren en werkzaam te zijn in een prachtig pand in Nijmegen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Hierbij denk ik meteen aan het jaarlijkse uitstapje met stagiaires, medewerkers en kandidaat-notarissen. Afgelopen december reisden we met z’n allen af naar Antwerpen. Zelf werkte ik toen pas twee maanden bij Hekkelman, dus voor mijn gevoel viel ik met mijn neus in de boter!

En valt er ook iets tegen?

Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n ochtendmens en dat zal ik (vrees ik) ook nooit worden. Mijn grootste tegenvaller is dus de wekker die iedere ochtend weer afgaat…

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Laatst hoorde ik het motto: “Niet het vallen is falen, maar het weigeren om op te staan.” Als student en in het begin van je carrière maak je fouten waar je van kunt balen maar waarvan je ook veel leert. Sta jezelf dat toe, niemand is geboren als ervaren advocaat. Neem na je studie de tijd om je hart te volgen voordat je aan het werkende leven begint. En last but not least: blijf vooral volhouden als het niet meteen lukt met het afstuderen of het zoeken naar een baan, ooit komt die droombaan er wel!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

In 2014 begon ik aan mijn master. Achteraf gezien zou ik de tijd nemen om nog een student-stage te lopen buiten de advocatuur, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven en de rechterlijke macht. Ik denk dat je daar als starter van groeit en dat het sowieso een leerzame ervaring zou zijn geweest. In je werk als advocaat heb je vaak contact met deze partijen en het is voor jezelf en voor cliënten van toegevoegde waarde als je ook ooit aan de ‘andere kant’ hebt gestaan.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik een heleboel ervaring te hebben opgedaan als advocaat en nog altijd met veel plezier bij Hekkelman werkzaam te zijn.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?

Hekkelman heeft een brede praktijk, tot onze cliënten behoren niet alleen private partijen maar ook overheden. De  cliënten en de dossiers waarin je werkt zijn dan ook heel divers. Tegelijkertijd werk je met zeer gespecialiseerde juristen waar je veel van kunt leren.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven