Renske van Herpen (L&A advocaten) krijgt inspiratie van Floortje Dessing

Starter van de week is Renske van Herpen. Renske werkt bij L&A advocaten. “Het kantoor groeit en het is leuk daar onderdeel van te zijn.”

Delen:

Renske van Herpen (24) is op 24 februari jl. beëdigd als advocaat en werkt bij L&A advocaten. In 2020 heeft zij de master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam met goed gevolg afgerond. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens zowel mijn bachelor als master heb ik verschillende kantoorbezoeken, business courses en bedrijvendagen bijgewoond. Afgezien van het feit dat die dagen erg leuk zijn, leer je ook de organisaties kennen. Ook een studentstage heeft mij geholpen bij het verkennen van de markt.

Waarom heb je voor L&A advocaten gekozen?
Gedurende mijn werkstudentschap werd het al snel duidelijk dat er een goede klik was met het kantoor en de dagelijkse praktijk. Ik vond (en vind) de sfeer op kantoor enorm prettig. Een voordeel van het kantoor is dat iedereen elkaar goed kent en makkelijk (virtueel) bij elkaar binnenloopt. Buiten de sfeer is het natuurlijk ook belangrijk dat er interessant en gevarieerd werk te doen is. Het kantoor groeit en het is leuk daar onderdeel van te zijn. L&A advocaten heeft interessante cliënten in diverse sectoren en dat is ook een belangrijke overweging geweest bij mijn keuze om te solliciteren.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Van veel andere starters om me heen hoor ik dat zij echt iedere dag thuiswerken. Ik heb het geluk dat ik wél een aantal dagen per week op kantoor mag zijn. Daarbuiten probeer ik extra veel Teams aan te zetten om in contact te blijven met kantoorgenoten in de hoop de vrijdagmiddagborrels snel weer op te kunnen pakken.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
L&A advocaten richt zich uitsluitend op het arbeidsrecht. Cliënten zijn vooral werkgevers, bestuurders, werknemers in het hogere segment en ondernemingsraden. Onze dagelijkse bezigheden bestaan uit advies- en procespraktijk. Individueel en collectief ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en privacyrecht, maar ook bijvoorbeeld het begeleidingstraject bij de overgang van ondernemingen. We procederen veel en dat vond ik aantrekkelijk, omdat er ook wel kantoren zijn die de focus puur op de adviespraktijk hebben. Daarnaast zijn wij allen betrokken bij het vergroten van de knowhow door artikelen en blogs te schrijven. Ook geven wij regelmatig cursussen en webinars.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik ben nog niet lang bezig, maar het leukste tot nu toe vind ik om volledig betrokken te worden bij een zaak. Als werkstudent of studentstagiaire krijg je vaak maar een klein onderdeel te zien van de zaak, waardoor het lastig is om de zaak echt goed te kunnen overzien. Om nu echt van begin tot eind mee te doen aan een zaak en ook cliëntcontact te hebben vind ik het leukst.

En valt er ook iets tegen?
Ik vind dat ik niet veel te klagen heb, maar natuurlijk is het jammer dat je niet elke dag bij kantoorgenoten naar binnen kan lopen en dat de jaarlijkse kantoortrip naar het buitenland niet doorging. Hopelijk kan dat in de loop van 2021 weer!

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Doe vooral wat jij denkt dat goed voor je is. Blijf bij jezelf en laat je niet teveel leiden door wat anderen van jou verwachten. Uiteindelijk is het jouw carrière en jouw dagelijkse werk, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat jij het leuk vindt wat je doet.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik denk met Floortje Dessing, zodat zij mij alvast van een heleboel inspiratie kan voorzien voor het moment we weer de wereld over kunnen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven