Rick Hoiting (Yspeert advocaten) met een gouden tip voor ambitieuze studenten

Starter van de week is Rick Hoiting. Rick is gestart bij Yspeert advocaten. Zijn gouden tip voor jou: "Onderscheid jezelf van je medestudenten. Laat zien dat jij het anders doet."

Delen:

Rick Hoiting is 28 jaar oud en werkt sinds 1 juli bij Yspeert advocaten in Groningen. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en sloot de master Privaatrecht in januari van dit jaar cum laude af. Rick zal in maart starten met de beroepsopleiding advocatuur.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie ervoer ik al snel dat mijn ambitie in de advocatuur lag. Het recht iedere dag op een creatieve wijze toepassen, maar dan wel op topniveau in samenwerking met ambitieuze mensen. Vanuit deze gedachte en vanwege mijn affiniteit met het bouwrecht, richtte ik mijn pijlen op een advocatenkantoor met (grote) professionele klanten uit de bouwsector.

Waarom heb je voor Yspeert advocaten gekozen?
Yspeert advocaten is een toonaangevend kantoor en staat bekend om zijn kwaliteit. Bij Yspeert wordt gewerkt op basis van gelijkwaardigheid en staat de onderlinge (multidisciplinaire) samenwerking hoog in het vaandel. Hierdoor is er veel ruimte en aandacht voor de opleiding en (door)ontwikkeling van talentvolle jonge juristen. Juist deze cultuur en werkwijze spraken mij enorm aan en daarom wist ik dat dit hét kantoor zou zijn dat goed bij mij zou passen.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik heb het geluk gehad dat ik in de periode begon waarin het aantal besmettingen terugliep en ik ‘gewoon’ op kantoor kon starten. Mede hierdoor voelde ik mij al snel onderdeel van het team Yspeert. Nu we inmiddels alweer enige tijd vanuit huis werken, is het wat ‘eenzamer’, maar gelukkig besteedt Yspeert hier veel aandacht aan. Zo wordt er regelmatig een virtuele borrel georganiseerd, speelden wij onlangs bingo via Zoom en zijn kantoorgenoten goed bereikbaar voor overleg.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De dynamische interactie met diverse type klanten zorgen dat je steeds beter gaat begrijpen hoe een klant denkt, welke belangen er in de praktijk spelen en waar hij of zij behoefte aan heeft. Hierdoor leer je steeds sneller schakelen en je advies af te stemmen op de wensen van de klant. Deze vaardigheden kun je niet opdoen door bergen literatuur te bestuderen, dit kan alleen door te doen. Dit proces ervaar ik als bijzonder leerzaam en beschouw ik daarom als mijn leukste ervaring tot nog toe.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Onderscheid jezelf van je medestudenten door te doen waar je écht goed in bent en daarin te excelleren. Of dit nu middels je cijfers of je cv is, laat zien dat jij het anders doet. Op die manier maak je jezelf interessant voor een kantoor en vergroot je de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wees daarnaast vooral jezelf tijdens dit gesprek. Het klinkt wellicht wat cliché, maar een goede dosis lef, ambitie en zelfvertrouwen in combinatie met gepaste bescheidenheid zullen anderen doen overtuigen van jouw kwaliteiten, én – minstens zo belangrijk – van jou als persoon.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Jord Althuizen (Nederlands wereldkampioen barbecueën). Ik ben groot liefhebber van barbecueën en zo kan Jord mij in die paar dagen mooi voorzien van de nodige tips & tricks ;).

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven