Rick Minjon (DLA Piper) over het NK-palingroken

Delen:

Rick Minjon (24) is op 15 juli beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 mei bij DLA Piper op de afdeling Finance, Projects & Restructuring. Hij is in februari dit jaar afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit op Ondernemingsrecht. In september is hij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Buiten alle bedrijvendiners en andere laagdrempelige activiteiten die door menig studie- & studentenvereniging worden georganiseerd, heb ik deelgenomen aan een aantal talent classes. Het is een heel goede manier om in een korte periode kennis te maken met een kantoor.

Waarom heb je voor DLA Piper gekozen?
Uiteindelijk heb ik voor de mensen gekozen, hoe cliché dat ook klinkt. Het werk is overal redelijk vergelijkbaar naar mijn mening, het zijn de mensen waar het om draait. Zeker als je deze mensen vaker ziet dan je huisgenoten/vriend of vriendin.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Met stip op één staat toch wel het praktijkgroepuitje naar het NK-palingroken in Kortehoef. Zonde dat Cor Jansen de eerste plek niet wist te veroveren, aan onze support zal het niet hebben gelegen. Mijn kleren roken overigens nog wel een week naar gerookte paling.

En valt er ook iets tegen?
Natuurlijk, het zou een schaamteloos promopraatje worden als ik zou stellen dat het leven van de advocaat-stagiair over de spreekwoordelijke rozen gaat. Zo heb ik voor hobby’s is ineens een stuk minder tijd dan tijdens mijn studentenbestaan. Al heb ik de hobby ‘borrelen’ nog niet hoeven opgeven, dat staat blijkbaar bij heel de beroepsgroep hoog in het vaandel.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Ambitieus zijn is goed, maar geniet ook vooral van je studententijd. De tijden dat je een keer in de vijf weken naar de Uni moet om een tentamen te halen zijn namelijk echt voorbij als je start met werken. Zorg daarnaast dat je binnen kunt kijken bij een kantoor dat je leuk lijkt, door middel van een student stage, een talent class (TIP: we gaan in februari weer naar Toronto) of gewoon door een oriënterende koffiedate met een medewerker.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Het antwoord hierop is tweeledig, enerzijds zou ik beter opletten bij de basisvakken in de bachelor  omdat deze kennis als bekend wordt verondersteld bij de Law Firm School/beroepsopleiding en dat voor mij nu precies niet het geval is. Anderzijds zou ik vaker en langer zijn gaan reizen, wederom een vaak ten gehore gebrachte cliché maar als je eenmaal werkt is het niet meer zo makkelijk er ‘even’ een maand tussenuit te gaan zonder in de knoop te komen met opleidingsdagen. Dat is iets waar je als student nog makkelijk omheen kunt plannen.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven