Rico van den Brink kijkt uit naar de real life, sociale interacties

Starter van de week is Rico van den Brink. Naast veel positieve dingen, ervaart Rico ook "de eenzaamheid van het thuis werken. Ik zal het fijn vinden als de huidige crisis achter de rug is, zodat de virtuele interacties kunnen worden ingeruild voor de real life, sociale interacties."

Delen:

Rico van den Brink (24) is juridisch medewerker bij Ten Holter Noordam Advocaten te Rotterdam. Hij heeft in juli van dit jaar de masteropleiding Privaatrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam afgerond. In maart 2021 zal hij starten met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik ben actief geweest bij studieverenigingen. Met het commissiewerk dat ik deed, heb ik een kijkje in de keuken kunnen nemen van verschillende advocatenkantoren. Verder liep ik stage bij meerdere advocatenkantoren. Op die manier heb ik de werkervaring meegekregen en ben ik erachter gekomen dat de advocatuur echt iets voor mij is.

Waarom heb je voor Ten Holter Noordam gekozen?
Ten Holter Noordam is een middelgroot kantoor, waar ik de mogelijkheid heb om mij verder te ontwikkelen in mijn favoriete rechtsgebieden (bouw- en aanbestedingsrecht). Ook de balans tussen werk en privé, de opendeurcultuur en laagdrempelige sfeer maken dat dit kantoor mij in het bijzonder aanspreekt.

Hoe kun je als starter je werk goed doen tijdens de coronacrisis?
Veel bellen. Dat werkt prima. Overigens is het fijne van dit kantoor dat iedereen bereid is, en de tijd neemt, om kwesties helder en duidelijk uit te leggen. Bovendien zoeken mijn kantoorgenoten ook heel actief persoonlijk contact met mij. Wat ook wel helpt, is dat ik niet iemand ben die – waar mijn generatie wel eens van wordt beticht – bel-angst heeft. Verder heb ik mijn thuiskantoor zo ingericht dat het prettig is om er te werken. Ik beschik, via mijn werkgever, bijvoorbeeld over een tweede beeldscherm, een laptophouder, een extra toetsenbord en een goede muis. Tot slot, loop ik sinds kort elke ochtend vroeg een rondje. De buitenlucht geeft mij een boost om fris aan de werkdag te beginnen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat ik al snel mee werd genomen in een (virtuele) bespreking met een cliënt en daarbij ook het woord mocht voeren. Aan het begin was dit natuurlijk wel spannend, maar gaandeweg viel de schroom van mij af.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Ga er – wanneer het weer kan – zoveel mogelijk op uit en onderneem activiteiten. Doe iets wat buiten je comfortzone ligt (en kijk ook verder dan enkel naar het curriculum). Sluit vriendschappen, ga naar borrels, beoefen een sport en studeer voor een periode in het buitenland. Op die manier leer je, clichématig, veel over waar je interesses en drijfveren liggen.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Jort Kelder. Hoewel je het niet altijd eens met hem hoeft te zijn, is het in ieder geval wel iemand die ik serieus neem en waar ik graag naar luister. Voornamelijk zijn wekelijkse podcasts spreken mij aan. Daarin gaat hij in gesprek met verschillende hoogleraren over interessante, actuele kwesties en over de onderzoeken die zij hebben verricht.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven