Risto Larsson (Nysingh) over neusjes tegen het glas

Overstapper van de week is Risto Larsson. Larsson stapt over van DVAN advocaten naar Nysingh advocaten en notarissen. Hij is compagnon binnen de sectie ondernemingsrecht en is gespecialiseerd in fusies en overnames.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dankjewel! Waarom ben ik overgestapt? Laat ik het zo samenvatten: als ondernemer ben je altijd op weg van A naar B, en soms kom je dan toch bij C uit. Dat is in dit geval gebeurd. Op enig moment leek het erop dat we de ambitie om met ons kantoor in Utrecht om (verder) door te groeien niet snel genoeg zouden kunnen realiseren. Tegelijkertijd diende zich de mogelijkheid aan om deze in combinatie met een landelijk opererende en ambitieuze speler als Nysingh wel te verwezenlijken. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap voor zowel onze klanten, onze mensen als mijzelf veel extra mogelijkheden en kansen zal bieden.

U stapt niet alleen over. Met wie stapt u over?
Dat klopt; ik stap over met een groep van zo’n tien Utrechtse collega’s die actief zijn in de ondernemingsrechtpraktijk. Het team van mijn collega-compagnon Marco Balhuizen houdt zich voornamelijk bezig met Commercial Contracts, en met mijn eigen team zijn we vooral actief in de Corporate/M&A-praktijk in het mid-market segment.

Is dit uw dreamteam?
Nou en of! Want samen met de andere veertig ondernemingsrechtspecialisten op de vestigingen in de driehoek Utrecht – Zwolle – Arnhem, waaronder ook de insolventiespecialisten en het notariaat, vormen we nu een fantastisch team. Een team dat ervoor gaat om de ambitie van Nysingh te realiseren: een top 3 go-to kantoor voor de Nederlandse ondernemers in het mid-market segment.

U bent meer dan eens Dealmaker van de maand geweest bij Mr. Kunnen we dat ook de komende periode weer verwachten?
In de fusie- en overnamepraktijk is het altijd leuk om betrokken te zijn bij tot de verbeelding sprekende transacties. Ik verwacht dat dit bij Nysingh zo zal blijven, mede dankzij het feit dat Nysingh staat voor kwaliteit, nuchterheid, persoonlijke aanpak en resultaat.

Maar eerlijk gezegd zijn de ‘lijstjes’ en dit soort erkenningen niet zo belangrijk voor mij; ik geniet het meest van de erkenning en waardering van onze eigen klanten. Elke deal vergt weer een stuk maatwerk waarin het erom gaat de beste deal voor je klant te bewerkstelligen. Als dat lukt geeft mij dat de meeste voldoening.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Ik verwacht dat mijn grootste uitdagingen voor de komende periode zullen zijn om de Nysingh-mensen, organisatie en hun netwerk echt goed te leren kennen en om de integratie tussen de teams van DVAN en Nysingh succesvol te laten verlopen. We besteden daar bewust veel aandacht aan, niet alleen op sociaal vlak, maar zéker ook op inhoudelijk en commercieel vlak. De eerste ervaringen hiermee zijn overigens – van beide kanten – heel positief verlopen, dus ik heb er vertrouwen in dat dit de komende periode wel goed zal komen.

Wat is de meest opvallende zaak die u tot nu toe meegemaakt heeft?
Dat is een moeilijke: in ruim dertig jaar advocatuur maak je natuurlijk regelmatig opvallende zaken mee, en meestal zijn dat zaken waarover het niet wenselijk is dat iemand – laat staan de betrokken advocaat – daarover uit de school klapt. Eén zaak – van lang geleden – is mij nog goed bijgebleven: samen met een kantoorgenoot stond ik ruim dertig individuele fotomodellen bij, die wegens onbetaald gebleven opdrachten een flinke vordering hadden op het modellenbureau waarbij ze ingeschreven stonden. Tijdens de eerste bespreking – in de grootste vergaderzaal – bij ons op kantoor waren er opeens opvallend veel collega’s die even op de vergaderzalenverdieping moesten zijn en hun nieuwsgierige neusjes tegen het glas van de zaal drukten. Het is helaas niet goed afgelopen voor de gedupeerde modellen: het bureau ging failliet en ze konden uiteindelijk naar hun centen fluiten doordat de boedel praktisch leeg bleek te zijn.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven