Robert Jong (CMS) over een brede oriëntatie op de arbeidsmarkt

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Robert Jong (30) is op 28 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS op de praktijkgroep Corporate/M&A. In maart is hij gestart met de beroepsopleiding, na eerder 3,5 jaar werkzaam te zijn geweest als consultant bij een Big Four accountantskantoor.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Tijdens mijn tijd op de middelbare school was de keuze voor de studie rechtsgeleerdheid eenvoudig gemaakt. In de bacheloropleiding rechtsgeleerdheid kreeg ik door de kennismaking met meerdere advocatenkantoren ook de bevestiging dat de functie van advocaat goed bij mij zou passen.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Ja, door de keuze te maken om de masteropleiding Ondernemingsrecht aan de Zuidas aan de VU te volgen. Dit bleek voor mij een ideale combinatie om de link te leggen tussen de theorie van het ondernemingsrecht en de daadwerkelijke dagelijkse praktijk van een advocaat die werkzaam is op dat gebied.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Onder andere door het volgen van de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas, het in het kader van mijn opleiding lopen van een stage bij een groot Nederlands advocatenkantoor, het meedoen aan business courses en het mede organiseren van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Tijdens mijn studietijd ben ik twee jaar werkzaam geweest als student-assistent Mentor op de Vrije Universiteit, waarbij ik les mocht geven aan eerstejaarsstudenten betreffende de grondbeginselen van de eerstejaarsvakken. In het tweede jaar van deze functie mocht ik het voorzitterschap vervullen en was ik in die rol verantwoordelijk voor het zorgdragen voor een goede verhuizing en versterking van de faciliteiten van het Mentoraat naar het nieuwe faculteitsgebouw. Daarnaast was ik op mijn studentenvereniging actief in meerdere commissies.

Waarom heb je voor CMS gekozen?

Mijn keuze voor CMS was een zeer bewuste. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij een Big Four accountantskantoor, wilde ik graag de overstap maken naar de advocatuur. Daarbij vond ik het belangrijk om te werken aan mid market M&A-transacties bij een kantoor met een sterke grondslag in Nederland, maar wel een kantoor dat ook internationaal als een eenheid opereert, waarbij ik veel klantcontact zou hebben en kon werken in een team met korte communicatielijnen. Na het eerste gesprek met CMS was voor mij overduidelijk dat CMS deze elementen kon bieden in de functie als advocaat. Ik vond het ook zeer positief dat de gehele sollicitatieprocedure slechts in één week is verlopen, waarin CMS zich flexibel heeft opgesteld.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Zonder enige twijfel mijn beëdigingsborrel op de 15e verdieping van ons nieuwe kantoor aan de Zuidas en de hartelijke welkomstwoorden van mijn patroon.

En valt er ook iets tegen?

De combinatie beroepsopleiding en het werk kan een uitdagende zijn; het is zaak om een goede planning te hebben en je daaraan te houden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Mijn tip is om je in de bacheloropleiding breed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Indien de advocatuur een geschikte optie lijkt, is het mogelijk om in de masteropleiding kennis te maken met de kantoren en de medewerkers van de afdeling waar jouw interesse ligt. De klik met toekomstige medewerkers is cruciaal.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

Door de werkervaring die ik heb opgedaan bij een groot accountantskantoor kan ik van meerwaarde zijn voor cliënten door een bredere adviesrol dan die van advocaat alleen te vervullen. Ik zou daarom aan mijn loopbaan niets veranderen. Ik zou wel een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrencies kopen!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dan hoop ik als medewerker bij CMS werkzaam te zijn en jongere medewerkers te begeleiden in de werkzaamheden, waarbij ik graag samenwerk met de meer ervaren medewerkers binnen kantoor vanuit meerdere disciplines.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?

CMS is een internationaal full service-kantoor met 4500 juristen wereldwijd, opererend als een internationale eenheid met de hoogste standaard van dienstverlening aan cliënten. Bijzonder prettig vind ik de positieve, persoonlijke en informele sfeer binnen de muren van het kantoor.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top