Robert van Agteren wint President’s Award van Crime Stoppers International

Robert van Agteren, litigation partner van Baker McKenzie, heeft de President's Award van Crime Stoppers International (CSI) gewonnen. Hiermee bedankt de internationale non-profit misdaadbestrijdingsorganisatie Van Agteren voor het leiden van de pro bono zaak rondom het (financieel) herstructureren van hun organisatie.

Delen:

Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van Crime Stoppers International stond de organisatie in het bijzonder stil bij Robert van Agteren en zijn pro bono advies aan de wereldwijde non-profitorganisatie, waardoor CSI na een financieel uitdagende periode zich weer op haar kerntaken kan richten. Van Agteren en zijn collega’s die pro bono advies leveren voor CSI halen hier veel voldoening uit. “Naast het werk dat we doen voor onze commerciële cliënten zijn er veel instellingen en organisaties die we kunnen ondersteunen met onze expertise”, vertelt de Amsterdamse advocaat. “Samen met onder andere Daniëlle Pinedo, partner arbeidsrecht, hebben wij de organisatie op verschillende vlakken kunnen adviseren. Voor mij persoonlijk is het waardevol om te zien dat de betrokken professionals op ons advies vertrouwen, zodat CSI zich vanuit een stabiele positie weer kan gaan concentreren op het ontwikkelen van meer programma’s en initiatieven.”

Herstructurering CSI

De award is een erkenning voor het leiden van de herstructureringszaak die CSI weer (financieel) op de rit moest krijgen. Tijdens het proces bracht Van Agteren de feitelijke financiële situatie in kaart. Daarop volgde het financiële stabiliseringsproces, wat naar verwachting dit kalenderjaar succesvol wordt afgerond. CSI President Sharon Hanlon: “In de afgelopen twee jaar heeft Robert onze organisatie door een aantal uiterst uitdagende corporate governance en operationele kwesties geleid. Zijn heldere, doordachte en uitgebreide raad, en zijn enorme geduld in de omgang met een organisatie onder leiding van een internationale raad van bestuur, verdeeld over zes verschillende continenten en met verschillende tijdzones, verschillende culturen en verschillende talen, zijn ronduit uitstekend geweest.”
“Pro bono ondersteuning bieden is een belangrijk onderdeel van het DNA van ons kantoor”, zegt Itse Oosterhoff, partner en voorzitter van de pro bono commissie. “Onze collega’s zijn zeer toegewijd om hun juridische expertise, middelen en netwerken in te zetten om een verschil te maken, zowel in wereldwijde vraagstukken als ook in onze eigen samenleving.”
“We zijn heel trots op het feit dat zoveel van onze collega’s hun talenten inzetten voor pro bonowerk,” zegt Corinne Schot, managing partner van Baker McKenzie Amsterdam. “Namens alle Amsterdamse collega’s feliciteer ik Robert en het team met deze zeer verdiende onderscheiding.”
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven