Roos Suurmond (Jones Day) deed tijdens haar studie vooral wat ze leuk vond

Delen:

Starter van de week is Roos Suurmond. Roos heeft tijdens haar studie vooral gedaan wat zij leuk vond. “Niet alles wat op mijn cv staat is gerelateerd aan rechten. Ik wilde ook andere interesses verder ontwikkelen. Mijn vakkenpakket ging in de master automatisch richting insolventierecht, omdat die cursussen mij het meeste aanspraken. Ik denk dat je cv vooral moet uitstralen wie jij bent.”

Roos Suurmond (26) wordt op 26 februari 2020 beëdigd als advocaat en werkt op de sectie Business Restructuring & Reorganization, de curatorenpraktijk van Jones Day. Zij is in 2019 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam op Commercieel Privaatrecht. In maart 2020 start zij met de beroepsopleiding.

‘Je cv moet uitstralen wie jij bent’. Kun je dat verder toelichten?
Ja. Je cv moet geen checklist worden met dingen waarvan je denkt dat andere mensen het willen zien. Het moet wel resulteren in een baan die bij je past. Bij mijn sollicitatie bij Jones Day werd die diversiteit op mijn cv juist gewaardeerd.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Niet zo lang geleden. Ik heb lang getwijfeld over wat ik wilde doen. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen en ben ik eerst politicologie gaan studeren. Nadat ik rechten erbij ging doen en wat juridische baantjes had gehad, zat ik wel aan de advocatuur te denken. Eind 2019 ben ik stage gaan lopen en heb ik als werkstudent gewerkt op de curatorenpraktijk van Jones Day. Het voelde vanaf de eerste week alsof ik op de juiste plek zat. Het was een natuurlijke uitkomst.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Een van de curatoren werd in een redelijk groot faillissement benoemd. Wanneer zo’n proces aanvangt moet veel tegelijk gebeuren en is het redelijk druk. Ik krijg daar veel energie van en ik vind die dynamiek van hard werken en snel schakelen het fijnste aan werken.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou meer tijd hebben besteed aan interesses en hobby’s buiten de studie. Ik heb mijn tijd genomen en veel dingen gedaan, maar ik denk dat ik niet door had hoe veel vrijheid ik kreeg om Italiaans te leren, te lezen of om te reizen. Ik had die luxe toen meer kunnen waarderen en daar meer gebruik van kunnen maken. Hoe gezellig het ook is, ik zou wat minder op het terras hebben gezeten. Daar is nu ook nog tijd voor.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan ben ik hopelijk advocaat-medewerker bij Jones Day!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Jones Day is een Amerikaans kantoor met 43 kantoren wereldwijd. Door het internationale karakter ligt de focus op grote, internationale zaken waaraan je werkt met collega’s van andere vestigingen. Op kantoor is de sfeer persoonlijk en gemoedelijk en maak je op elk niveau direct onderdeel uit van deze zaken, naar mijn idee een unieke combinatie. Tegelijkertijd merk je ook de verbondenheid met de VS. Jaarlijks mogen de advocaat-stagiairs samen een week naar ons kantoor in Washington en er wordt veel met advocaten uit andere landen samengewerkt.

Een andere grote plus voor mij is dat Jones Day een relatief grote groep advocaat-stagiairs heeft. De groep doet veel samen en vanuit kantoor organiseren de junioren ook een zomer- en winterfeest, masterclass of de ski-reis. Omdat het kantoor in Nederland nog relatief ‘jong’ is, bestaat er ook nog veel ruimte om vorm te geven aan dat soort activiteiten of interne opleiding.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven