Rotterdamse advocaat Rutger Ploum wordt CDA-voorzitter

Delen:

De Rotterdamse advocaat Rutger Ploum wordt de nieuwe partijvoorzitter van het CDA. Hij is door de selectiecommissie voorgedragen als opvolger van Ruth Peetoom, die bezig is aan haar tweede en laatste termijn.

Rutger Ploum vormt samen met Nick Hessels het bestuur van het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum ‘Rotterdam Law Firm’. Ploum (53), die nu al partijsecretaris van het CDA is, zegt dat hij zowel zijn collega advocaat-partners als een aantal cliënten heeft geraadpleegd voordat hij kandideerde. “Iedereen op kantoor is enthousiast en trots,” zegt Ploum. “De reactie was: ‘We zijn blij dat je maatschappelijk betrokken bent’. Een maatschappelijke functie is echt nodig in de advocatuur.”

480 berichten

Ook de cliënten reageerden positief. “Ik heb sinds het bekend worden van mijn voordracht 480 app-berichten gekregen,” vervolgt Ploum. “Bijna iedereen is enthousiast.” De partijvoorzitter heeft geen hoog politiek profiel, zegt Ploum. “Hij is vooral actief achter de schermen. Het politieke primaat ligt bij de Tweede Kamer.”

Ploum is sinds zijn vijftiende actief in de partij. Hij is geboren in Brabant en woont met zijn vrouw en drie dochters in Bergambacht. Volgens Ploum verkeert CDA in een uitdagende fase. “Minder leden en minder financiën vragen om actie. Ook discussie over de koers op middellange termijn wordt volgens velen niet genoeg gevoerd. Of het CDA nu in de regering zit of niet, die koers moet steeds besproken en bijgesteld worden.”

Lef tonen

Verder wil hij aan de slag om de partij te vernieuwen. “Wij moeten meer lef en durf tonen. Wij moeten barmhartig zijn en dichter bij de mensen staan.” Ploum is als enige kandidaat voorgedragen door de selectiecommissie van CDA. Er kan zich binnen drie weken nog een tegenkandidaat melden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven