Rowan Berg (Kennedy Van der Laan) over een levensveranderende ervaring

Starter van de week is Rowan Berg. Rowan is gestart bij Kennedy Van der Laan. Rowan dacht dat de advocatuur niets voor haar was, maar een leuke stage deed haar van gedachten veranderen.

Delen:

Rowan Berg

Rowan Berg (25) is op 22 februari 2023 beëdigd als advocaat en werkt sinds dit jaar bij Kennedy Van der Laan. Zij studeerde in 2022 af aan de Vrije Universiteit Amsterdam met de master rechtsgeleerdheid, specialisatie internet, intellectueel eigendom en ICT. In maart 2023 startte zij met de beroepsopleiding. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn bachelor ben ik eigenlijk niet echt bezig geweest met wat ik na mijn studie wilde doen. Toen ik op het punt stond om met mijn master te beginnen, ben ik mij pas gaan oriënteren. Een (gevoelsmatig) logische optie na een studie rechten is dat je de advocatuur in gaat. Ik had echter het gevoel dat dit helemaal niet bij mij paste. Je komt er natuurlijk maar op één manier achter of dat ook echt zo is: door het te ervaren. Daarom ben ik tijdens mijn master stage gaan lopen bij verschillende kantoren: groot en klein, Zuidas en niet-Zuidas. Eén stage is toen heel goed bevallen en heeft mij laten inzien dat de advocatuur wel degelijk iets voor mij is. Niet lang daarna ben ik in de advocatuur gestart. 

Waarom heb je voor Kennedy Van der Laan gekozen?
Ik startte aanvankelijk met mijn advocaat-stage bij een advocatenkantoor op de Zuidas. Vrij snel na mijn start vertrok de partner voor wie ik werkte naar Kennedy Van der Laan. Omdat ik het heel leuk en leerzaam vond om met haar te werken, besloot ik met haar mee te gaan. Sindsdien werk ik met veel plezier bij Kennedy Van der Laan. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik zit op de sectie IT & Technologie. Onze sectie is breed georiënteerd; we adviseren, procederen en onderhandelen over IT-overeenkomsten en daaraan gerelateerde zaken. Je kan daarbij dus denken aan het procederen over een mislukt implementatietraject, het uitonderhandelen van een licentieovereenkomst of het adviseren over de terhandstelling van algemene voorwaarden. We staan daarbij een breed scala aan cliënten bij: grote, internationale partijen maar ook kleine, onbekendere bedrijven. In het kader van mijn opleiding houd ik mij nu nog bezig met alle facetten, waarbij de nadruk (nu) wat meer ligt op contracteren. Dit maakt het werk erg dynamisch! 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Recent heb ik van kop tot staart meegewerkt aan een gerechtelijke procedure. Het is leuk om je werk op zo’n manier tot leven te zien komen. 

En valt er ook iets tegen?
Ik heb zelf veel moeite met vroeg opstaan, dus dat is zeker een van de mindere punten aan fulltime werken 😉

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Het lijkt mij wel leuk als we een tafelvoetbaltafel of pingpongtafel op kantoor zouden krijgen. We hebben nu al een heerlijk dakterras waar we met mooi weer kunnen lunchen en borrelen. Wees eerlijk: wat past daar beter bij dan een potje tafelvoetbal? 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een rondreis langs de westkust van Amerika, met een focus op de natuurparken. Het lijkt mij fantastisch om je te verliezen in de schoonheid en grootsheid daarvan. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou heel graag een tafel delen met Barack Obama. Hij kan niet alleen een inkijkje geven in het politieke reilen en zeilen van een van de machtigste landen ter wereld, maar hij heeft ook een zeer indrukwekkende levenspad doorlopen. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven