Ruben Berghuis (DVDW): dragen van verantwoordelijkheid geeft extra dimensie

Starter van de week is Ruben Berghuis. Ruben wordt na zijn beëdiging behandelend advocaat. "Dan draag je de verantwoordelijkheid en dat geeft een extra dimensie, verwacht ik."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruben Berghuis

Ruben Berghuis (25) werkt sinds december 2020 bij DVDW in Den Haag. Hij is afgestudeerd aan Maastricht University op Nederlands Recht, specialisatie handels- en ondernemingsrecht. In maart zal hij starten met de Beroepsopleiding Advocaten.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In mijn studietijd heb ik verschillende kantoorbezoeken en masterclasses bijgewoond, die onder andere door studieverenigingen worden georganiseerd. Door het bijwonen van deze activiteiten krijg je een vrij goed beeld van verschillende juridische werkgevers. Voor mij was tegen het einde van mijn studie duidelijk dat ik in de advocatuur wilde werken. Toen heb ik gesolliciteerd op twee studentstages. Eén daarvan ging vanwege Covid-19 niet door, helaas. De andere stage, bij DVDW, gelukkig wel.

Waarom heb je voor DVDW gekozen?
Mijn juridische interesses liggen in het insolventie- en ondernemingsrecht. DVDW heeft een bijzonder sterke naam op deze rechtsgebieden. Ook de samenwerking van DVDW met het onderzoeksinstituut ICGI van Maastricht University spreekt me aan. Tijdens mijn studentstage is mij duidelijk geworden dat met die kennis en ervaring onder één dak (nou, met vestigingen in Den Haag en Rotterdam, eigenlijk twee), DVDW de ideale plek biedt voor de start van mijn loopbaan. Tel daarbij op de fijne kantoorsfeer, en solliciteren was een vanzelfsprekendheid.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Thuiswerken vind ik persoonlijk niet ideaal. Op kantoor kun je voor een kort gesprek bij een kantoorgenoot binnenlopen. Vanzelfsprekend heb je die mogelijkheid thuis niet. Gelukkig heb ik met de meeste kantoorgenoten al kennis kunnen maken en is de drempel om iemand te bellen niet hoog.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Tijdens mijn studentstage werkte ik aan een dagvaarding waarin paulianeus handelen en bestuurdersaansprakelijkheid centraal stond. Het uitpluizen van juridische details en die vervolgens op papier zetten is in- en ontspannend tegelijk. Een feitencomplex juridisch inkleuren boeit me enorm. Wat er leuk aan is, is dat ik nu weer betrokken ben en na mijn beëdiging behandelend advocaat wordt in deze zaak. Dan draag je de verantwoordelijkheid en dat geeft een extra dimensie, verwacht ik.

En valt er ook iets tegen?
Als advocaat is verantwoording van gewerkte uren onderdeel van je werk. Daar moet je een weg in vinden, maar gelukkig heb ik die inmiddels gevonden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Ik zou zeggen: stuur je eigen ontwikkeling, als jurist en als persoon. Wat daarbij kan helpen is iets naast je studie doen. Zelf heb ik veel geleerd van een bestuursjaar en daarna een student-assistentschap. Die tip hoor je vaak, en dat heeft een reden.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Met Roger Federer, omdat ik al jaren fan van hem ben en hij in mijn ogen de beste tennisser aller tijden is. De finesse in zijn slagen is jaloersmakend en zijn doorzettingsvermogen inspirerend. Ik ben benieuwd naar zijn geheim. Uiteraard dan wel graag in quarantaine nabij een court.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top