Sainy Mogen (VANEPS) moest wennen aan Nederland

Starter van de week is Sainy Mogen. Sainy is gestart bij VANEPS op Curaçao. Omdat zij daar geboren en getogen is, was niet Curaçao, maar Nederland haar buitenland-ervaring.

Delen:

Sainy Mogen is sinds april 2022 werkzaam als junior- associate bij VANEPS Curaçao. Hiervoor was zij vier jaar werkzaam bij de overheid als beleidsmedewerker. In 2016 rondde zij de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg af, met accent Privaatrecht. 

Als starter begonnen op Curaçao. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Dat is eigenlijk niet zo bijzonder want ik ben op Curaçao geboren en getogen. Na het afronden van mijn studie in Nederland ben ik naar Curaçao teruggekeerd. Het was voor mij namelijk belangrijk om door middel van mijn werk een bijdrage aan het eiland te kunnen leveren.

Heb je nog meer buitenlandse ervaringen?
Voor mij was studeren in Nederland mijn buitenlandse ervaring. Ik verhuisde na de middelbare school naar Tilburg om daar mijn rechtenstudie te volgen. Ik was daarvoor nooit eerder in Nederland geweest dus het was zeker even wennen bijvoorbeeld aan de taal, de seizoenen en natuurlijk de cultuurverschillen. Het was uiteindelijk een heel leuke en vooral leerzame ervaring. Als je tijdens je studie de mogelijkheid hebt om (een periode) in het buitenland te studeren raad ik die ervaring zeker aan!

Is werken in Curaçao heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Het grootste verschil is voor mij de beschikbaarheid van wetgeving. In Nederland zijn wetten en eventuele wijzigingen up to date en heel makkelijk beschikbaar. Hier is dat (nog) niet zo dus kan het soms best een uitdaging zijn om de juiste en complete wetgeving te vinden. Gelukkig hebben we op kantoor een informatiespecialist die onder andere voor een mooi wetgevingsbestand heeft gezorgd en dit ook keurig bijhoudt.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Net een week voordat ik bij VANEPS begon was er door een aantal medewerkers en stagiaires  een tenniswedstrijd op het strand georganiseerd. Omdat mijn jongere zus ook advocaat is bij VANEPS kon ik met haar mee naar de wedstrijd. Ik kon meteen de meeste collega’s in een informele setting ontmoeten en dat was heel leuk.

En valt er ook iets tegen?
Tot nu toe niks!

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Laat je niet leiden door de verwachtingen van anderen en wees niet bang om je gevoel te volgen en risico’s te nemen! Forge your own path!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Vier jaar geleden ben ik dus als beleidsmedewerker bij het ministerie van financiën begonnen. Het is een cliché antwoord, maar ik zou het niet anders hebben gedaan. De ervaringen die ik in de publieke sector heb opgedaan en de mensen die ik heb leren kennen hebben allemaal op de een of andere manier bijgedragen aan mijn professionele en persoonlijke groei en ik ben heel trots op de persoon die ik nu ben.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven