Sam Davids (van Ardenne & Crince le Roy) losgelaten in de juridische arena

Delen:

Sam Davids (25 jaar) is op 1 maart 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten in Rotterdam. Hij is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in het staats- en bestuursrecht. In maart 2019 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik ben breed geïnteresseerd. Naast rechten heb ik ook internationale betrekkingen gestudeerd. Eerst tijdens twee stages in mijn master bij advocatenkantoren kwam ik erachter dat het als juridische vertrouwenspersoon een partij bijstaan, heel goed bij mij paste. Op basis van deze twee stages wist ik het dus zeker, ik wilde advocaat worden. Vanaf dat moment heb ik mij dit ook tot doel gesteld met als resultaat dat ik op 1 maart jl. ben beëdigd.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Nee! Ik heb tijdens mijn studie in eerste instantie vooral dingen gedaan die mijn belangstelling hadden, zoals het volgen van Europeesrechtelijke vakken en de invloeden daarvan op het Nederlandse recht. Ook op het persoonlijke vlak heb ik mij ontwikkeld. Gaandeweg ontwikkelde mijn juridische belangstelling in de richting van de advocatuur.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Al vrij snel werd ik, uiteraard onder begeleiding van mijn patroon, in de juridische arena ‘los’ gelaten. Ik mocht ten overstaan van de rechter pleiten. Spannend en enerverend! Het klapstuk kwam met de uitspraak, waarin onze cliënt (ook nog) in het gelijk werd gesteld. Een ander moment dat ik niet snel zal vergeten blijft mijn beëdiging.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Als ik vier jaar terug in de tijd zou kunnen gaan had ik mezelf al veel eerder kennis laten maken met dit geweldige vak! In dat geval had ik mijzelf beter kunnen voorbereiden op de plek waar ik mij nu bevind. Daarnaast had ik mij ook wat meer gefocust op het strafrecht om ook op dit veld iets in kunnen brengen bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Dat moet nu in de praktijk gebeuren.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als een advocaat die is gespecialiseerd op het grensvlak van het bestuurs- en het civiele recht en dat ik mij op dit grensvlak ook kan meten met de besten in het vak.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Mijn kantoor richt zich op een praktijk waar rechtsgebieden elkaar raken/snijden. Zo focussen wij ons op zaken waar het bestuurs- en het strafrecht elkaar snijden (bijvoorbeeld in de boetepraktijk, bij handhavingskwesties en in het economisch strafrecht). Daarnaast hebben wij ook een praktijk die zich richt op het grensvlak tussen het bestuurs- en het civiele recht. Dit laatste manifesteert zich vooral in de overheidsaansprakelijkheidspraktijk (een praktijk waar ik ook in ga werken). Deze ‘grensvlakken’-praktijk maakt dat we een zeer dynamisch kantoor zijn waar de input uit andere rechtsgebieden regelmatig leidt tot nieuwe inzichten. Nieuwe inzichten zorgen er weer voor dat wij cliënten nog beter kunnen helpen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven