Samenwerking Kennedy Van der Laan en Northwave Cyber Security

Kennedy Van der Laan en cybersecuritybedrijf Northwave Cyber Security bundelen hun krachten in een Rapid Response Service om bedrijven te helpen adequaat te reageren op cyberaanvallen.

Delen:

beeld: Depositphotos

De twee organisaties willen samen de strijd aan gaan tegen cyberdreigingen nu die steeds geavanceerder worden en het aantal cyberinbraken sterk toeneemt. De Rapid Response Service bestaat uit een samenwerking van het Northwave Computer Emergency Response Team (NW-CERT) en de juridisch specialisten van Kennedy Van der Laan. Samen bieden zij een volledig gecoördineerde en geïntegreerde ondersteuning bij cyberdreigingen, legt het  advocatenkantoor uit. “De cybersecurityspecialisten van Northwave hebben uitgebreide ervaring in zowel incident response als crisisbeheer. Kennedy Van der Laan voegt hier juridische expertise over risico’s, verplichtingen en aansprakelijkheid bij cyberincidenten aan toe. Samen zorgen zij voor directe toegang tot de juiste kennis, op elkaar afgestemde procedures en processen voor soepele en snelle ondersteuning. Ook zorgen ze voor naleving van relevante wetgeving en contractuele verplichtingen, waardoor aansprakelijkheidsrisico’s, boetes en reputatieschade worden beperkt.”

Pim Takkenberg, algemeen directeur van Northwave Cyber Security: “Samen met Kennedy Van der Laan verzekeren wij klanten van de beste aanpak, die ook directe juridische ondersteuning omvat – een cruciaal element bij ieder cyberincident. Dankzij onze gezamenlijke deskundigheid op het gebied van technische, gedrags- en juridische aspecten bieden we uitgebreid en doeltreffend crisisbeheer. Op deze manier helpen we organisaties om hun gegevens te beschermen en snel veilig te stellen om verdere potentiële schade te beperken.”

Rosalie Brand, partner cybersecurity bij Kennedy Van der Laan: “Al sinds onze oprichting dertig jaar geleden is technologie onze voornaamste focus. Door onze juridische kennis in een one-stop-shop te combineren met de technische expertise van Northwave, zorgen we dat bedrijven beter voorbereid zijn en adequaat kunnen handelen bij cyberincidenten.”

De organisatie laat weten: “Als een van de weinige organisaties in Nederland met een licentie van het ministerie van Justitie en Veiligheid om particulier onderzoek uit te voeren, heeft Northwave Cyber Security zijn eigen openbare Computer Emergency Response Team (CERT). Het CERT is bevoegd in digitaal forensisch onderzoek en werkt nauw samen met het cybersecurityteam van Kennedy Van der Laan, om uitgebreide ondersteuning te bieden aan organisaties die getroffen zijn door cyberincidenten. Het cybersecurityteam van Kennedy Van der Laan helpt bedrijven in alle sectoren om zich voor te bereiden op cyberincidenten en begeleidt ze in het geval van een incident. Daaronder valt bijvoorbeeld hulp bij het naleven van privacy- en cybersecuritywetgeving, advies over cybergereedheid, wettelijke en contractuele verplichtingen, behandeling van aansprakelijkheidsclaims, en zo nodig het voeren van procedures tegen toezichthouders en het instellen van rechtsmiddelen om de incidentele schade te beperken.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven