Sander Metzelaar (HerikVerhulst) eindelijk met het ‘echte’ werk bezig

Starter van de week is Sander Metzelaar. Zijn leukste ervaring tot nu toe: "Het moment waarop ik mijn eerste eigen zaak(je) mocht voorbereiden en uiteindelijk bepleiten voor de kantonrechter. Ik had voor het eerst het gevoel met het echte werk bezig te zijn."

Delen:

Sander Metzelaar

Sander Metzelaar (27) werkt sinds oktober 2020 bij HerikVerhulst op de afdeling die zich specialiseert in het transport- en verzekeringsrecht. Hij heeft in augustus 2020 de master Ondernemingsrecht afgerond aan de Universiteit Leiden. In maart 2021 start hij met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb tijdens mijn studie vier keer stagegelopen. Onder andere bij meerdere advocatenkantoren en bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de VN in Genève. Deze stages hebben mij erg geholpen in het besluit om uiteindelijk voor de advocatuur te kiezen.  Meedraaien in de praktijk is uiteindelijk toch de beste manier om erachter te komen wat voor soort werk en welke mensen het best bij je passen.

Waarom heb je voor HerikVerhulst gekozen?
Ik heb het kantoor leren kennen tijdens een bedrijvendiner dat ik voor mijn studentenvereniging heb georganiseerd. Een middelgroot kantoor, met een specialistisch team Haven & Handel en de bij zo’n praktijk horende internationale focus. Tijdens mijn studie heb ik een keuzevak gevolgd over contracten in de internationale handel waardoor ik erachter kwam dat dit onderwerp mij erg aansprak. Toen ik vlak na mijn afstuderen een vacature van HerikVerhulst voor de afdeling Haven & Handel voorbij zag komen heb ik daar dan ook meteen op gereageerd.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik heb het geluk dat ik nog regelmatig op kantoor kan komen om daar als jonge advocaat begeleiding te krijgen en te sparren met collega’s. Doordat het overgrote deel van de collega’s wel thuiswerkt is het toch wat leeg. Je mist de sfeer en de drive van een druk kantoor. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om virtueel contact te houden en virtueel te borrelen.

Je leukste ervaring is dat je nu eindelijk  met het ‘echte’ werk bezig bent. Valt er ook iets tegen?
Door de coronamaatregelen liggen veel sociale aspecten van het kantoor stil. Het is jammer dat je je nieuwe collega’s niet beter kunt leren kennen op een goeie kantoorborrel of gewoon tijdens de lunch.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Benader een sollicitatiegesprek alsof je met die advocaat of werkgever in de kroeg zit. Het is geen tentamen of ondervraging. Natuurlijk is het goed om te laten zien dat jij op de inhoud een geweldige kandidaat bent, maar daarnaast is het toch ook belangrijk dat jij jezelf ontspannen en sociaal kunt presenteren. Op deze manier kun je goed je persoonlijkheid laten zien en het helpt ook tegen de wedstrijdspanning.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Bill Gates. Ik denk dat je veel kunt leren van iemand die van computernerd in de garage van zijn ouders is gegroeid tot een van de grootste ondernemers en filantropen ter wereld. En als je dan toch in quarantaine moet, kun je dat ook maar beter in het landhuis van een miljardair doen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven