Sandra van Heukelom nieuwe managing partner Pels Rijcken

Pels Rijcken heeft voor de komende vier jaar een nieuw bestuur benoemd. Dit bestaat uit Sandra van Heukelom-Verhage als bestuursvoorzitter, en de advocaat-partners Elisabeth Pietermaat en Mark Birnage. Daarnaast treedt Susi Zijderveld per 1 mei als externe bestuurder toe.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
foto: Depositphotos

Zijderveld zal verantwoordelijk zijn voor governance, risk management en compliance. Zij werkte eerder als advocaat bij Stibbe en vervulde verschillende management- en bestuursfuncties bij onder meer De Nederlandsche Bank, het CBR, de NS en de Kamer van Koophandel.

Met haar aanstelling wil Pels Rijcken nog eens extra het belang van compliance en governance onderstrepen. Dit schrijft het Haagse advocaten- en notariskantoor, dat in zwaar weer verkeert als gevolg van een miljoenenfraude, in een nieuwsbericht.

Snoepwinkel

De nieuw aangetreden managing partner Van Heukelom werkt al ruim twintig jaar bij het kantoor van de landsadvocaat. “Ik ging aan de slag in wat voor mij de snoepwinkel van de overheidspraktijk was”, zei ze in oktober 2019 in een interview in Mr. Van Heukelom werkt als staats- en bestuursrechtadvocaat. Ze richt zich in het bijzonder op innovatie en technologie en adviseert overheden en bedrijven over de juridische aspecten van digitale innovatie. Haar taken als hoofd van de sectie Innovatie, Privacy & Technology zal zij binnenkort overdragen.

Andere bestuursleden

Ook de nieuwe bestuursleden Pietermaat en Birnage werken al ruim twee decennia bij het kantoor. Pietermaat is sinds 2000 bestuursrechtadvocaat bij het kantoor en werd in 2009 tot partner benoemd. Ze is specialist op het gebied van openbaarheid van bestuur (Wob) en andere staatsrechtelijke kwesties. Daarnaast is zij deskundig op het gebied van regulering van zorg. Ze is vaste advocaat van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Zorgautoriteit en in het migratierecht zijn de staatssecretaris van Justitie & Veiligheid en de IND haar cliënten. Birnage trad in 1993 in dienst en is sinds 2002 partner. Hij is gespecialiseerd in de aanbesteding en contractering van grote projecten.

Erkentelijk

Na het overlijden van voormalig bestuursvoorzitter Frank Oranje in november vorig jaar werd het bestuur ad interim gevormd door Hans Besselink en Pieter Stuijt. “Alle kantoorgenoten van Pels Rijcken zijn hen zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij het kantoor de afgelopen maanden hebben geleid in de complexe en pijnlijke situatie waarmee het kantoor sinds september werd geconfronteerd”, laat Pels Rijcken in het nieuwsbericht weten.

Onderzoeken

Als gevolg van de miljoenenfraude door de overleden ex-bestuursvoorzitter en notaris Oranje lopen er naar zowel de notariaat- als advocatenpraktijk van het kantoor meerdere onderzoeken door onder andere het Bureau Financieel Toezicht en de Haagse Orde van Advocaten.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top