Sanne Piekaar-Bouthoorn (DVDW) over uithalers

Overstap van de week is Sanne Piekaar-Bouthoorn. Piekaar-Bouthoorn is per 15 januari gestart bij DVDW als senior advocaat-medewerker. Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het snijvlak van arbeids- en ondernemingsrecht. Piekaar-Bouthoorn werkte hiervoor bij De Bok.

Delen:

Sanne-Piekaar-Bouthoorn

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
DVDW is een ambitieus advocatenkantoor. Dat is het type kantoor waarvan ik graag deel wil uitmaken. Ik ben al enige jaren gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het snijvlak arbeids-/ondernemingsrecht en sta veelal werkgevers en senior management bij. Met mijn expertise kan ik een bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de corporate praktijk van DVDW. Daar heb ik erg veel zin in. Voor mijn persoonlijke groei en de uitdaging in mijn werk leek mij dit daarnaast ook een mooie beslissing.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Met een aantal advocaten van DVDW heb ik gesproken en dat gaf mij een goed gevoel en het vertrouwen in een mooie overstap. Dat hielp zeker bij het maken van de keuze. Natuurlijk was het ook dubbel om afscheid te nemen van mijn vorige kantoor en fijne collega’s. 

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Elke zaak heeft eigenlijk wel iets dat mij bij blijft. Een zaak van niet zo lang geleden had te maken met het actuele probleem van de uithalers in de Rotterdamse haven. Ook werkgevers worden daarmee geconfronteerd en dat brengt het nodige met zich mee. De situatie was vervelend maar we hebben het op een daadkrachtige manier kunnen aanpakken. 

Wat wordt uw grootste uitdaging bij DVDW?
Inmiddels ben ik drie weken onderweg en heb ik mijn draai aardig gevonden. Nu dat is gelukt kan ik mij volop richten op de verdere positionering van de arbeidsrecht-expertise van DVDW in de markt. Een mooie missie. Een van onze uitdagingen is het vergroten van de naamsbekendheid van DVDW. 

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Zeker iets anders juridisch. Een positie als legal counsel arbeidsrecht bij een bedrijf met veel personeel klinkt als een goede tweede keuze. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven