Sarah de Recht (Yspeert advocaten): ‘Mijn grote droom: advocaat worden!’

Starter van de week is Sarah de Recht. Sarah werkt bij Yspeert advocaten. Naast de advocatuur is ze een groot fan van de paardensport.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Sarah de Recht (30) is op 19 februari beëdigd als advocaat en werkt bij Yspeert advocaten in Drachten. Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier heeft zij de master Nederlands recht met een specialisatie in het ondernemingsrecht afgerond. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In de master Ondernemingsrecht leer je veel over de juridische problemen van ondernemingen. Echter leer je weinig over ondernemers zelf. Omdat ik ondernemers wilde leren kennen, heb ik eerst bij de Rabobank als Financieringsspecialist Grootzakelijk gewerkt. Hier leerde ik alles over ondernemers en hun ondernemingen. Wat hen drijft, hun dromen en doelen. Echter miste ik het juridisch inhoudelijke en wilde ik zelf mijn grote droom najagen: advocaat worden.

Waarom heb je voor Yspeert advocaten gekozen?
Yspeert advocaten is een toonaangevend kantoor met een moderne kijk op de advocatuur. De lat ligt hoog, waardoor we in staat zijn de kwaliteit aan onze cliënten te leveren waar we voor staan. Hierbij wordt iedereen gewaardeerd om zijn of haar individuele kwaliteiten. Daardoor kan iedereen zichzelf zijn, wat een zeer prettige werksfeer creëert zonder drempels.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Yspeert probeert de coronaregels zo goed mogelijk na te leven. Echter wordt er wel een juiste balans gezocht voor de mensen in opleiding. Ik mag dan ook toch naar kantoor komen. Daar is dan altijd een ervaren advocaat aanwezig voor eventuele vragen.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik houd mij voornamelijk bezig met financieel recht. Wij staan particulieren en ondernemers bij in hun juridische problemen met partijen binnen de financiële sector.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Vanaf het begin af aan volledig betrokken zijn bij dossiers en zien dat jouw input en werk ook daadwerkelijk gebruikt wordt in dossiers en processtukken! Daarnaast was mijn eerste zitting ook wel erg speciaal, ondanks dat deze online was.

In je vrije tijd ben je official voor de Nederlandse paardensportbond. Valt dat allemaal wel te combineren?
Het is een functie die tijd kost, maar ook veel brengt. Daarnaast haal ik er veel plezier uit en vind ik het daarom de moeite waard om er tijd voor vrij te maken.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten, en waarom?
Alexandria Ocasio Cortez! Ik vind haar een zeer iconische en inspirerende vrouw. Ze strijdt tegen onrecht en doorbreekt taboes. Hierbij blijft ze zichzelf, verontschuldigt ze zich niet voor wie ze is, waar ze voor staat of waar ze vandaan komt.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top